Slincraze topper det hele på Lagre'

Den første Ramp-vinneren avslutter Bandwagon-finalen med egen konsert på Lagre'
arkiv

Etter finalen i Bandwagon i NTE Arena skal den første vinneren av Sparebank 1 SMN og Åge Aleksandersens Ramp-stipend spille konsert sammen med DJ Th' Pug. Etter at han vant Ramp-stipendet i 2012 sa Åge at han kjente igjen mye av seg selv i den samiske rapperen. Det var meningen at Slincraze, eller Nils Rune Utsi, skulle tilbake året etter og ha en konsert, men det ble ikke noe av. Men nå er han altså på plass, etter at han deltok i Prudence-hyllesten fredag kveld.

Slincraze rappet på samisk på låta Hope We Never Get Too Serious About The Music - so this is just a joke, sammen med Amund Maarud på gitar og Garth Hudson på orgel, i en forrykende avslutning. På originalversjonen fra 1975 var det Åge som joiket.  Det skal ha vært første gang joik ble brukt i sammen med rock.

 

  • Les mer:

    Fikk et nytt liv med musikken

    Ramp-vinner Nils Rune Utsi ble ofte mobbet som barn. Musikken ble redningen. Den samiske rapperen er Åge Aleksandersens nye «artistfunn».

Slincraze ønsket selv å spille på Lagre', fordi han hadde hørt mye bra om konsertscenen på ungdomshuset. Dermed er det også et tilbud for de under 18 år under Woodland-uka.

  • Les mer:

    Samisk rap årets Ramp

    Slincraze fra Kautokeino er vinneren av Ramp-stipendet 2012 og kunne ta imot stipendet på hele 250.000 kroner lørdag kveld.