Luciamorgen i Ranem kirke

Kirkekonsert for å markere Lucia har etablert seg som en populær tradisjon i Ranem kirke.

LUCIAMORGEN: Konserten åpnet selvfølgelig med «Santa Lucia». Malin Øyesvold Viken som Lucia og jentekoret Nemo som lysbærere. 

LUCIAMORGEN: For ellvte gang inviterte Koreill med gjester til Luciamorgen i Ranem kirke i Overhalla. Denne gangen var blant annet danserne i Black Marble og jentekoret Nemo med under konserten.  Foto: Øivind Rånes

LYS: Jentekoret Nemo, fra venstre: Andrine Johansen, Elise SOlum Bakken, Frida Randli, Linnea Sjelmo Fiskum, Nora Lian Vassengen og Julie Nystad sang balnt annet "Hjerte av Lys" under Luciakonserten.  Foto: Øivind Rånes

LUCIAMORGEN: For ellvte gang inviterte Koreill med gjester til Luciamorgen i Ranem kirke i Overhalla. Denne gangen var blant annet danserne i Black Marble og jentekoret Nemo med under konserten.  Foto: Øivind Rånes

arkiv

Overhalla: For ellevte gang inviterte koret Koreill gjester og publikum til å være med å feire Lucia med en tidlig morgenkonsert i den gamle steinkirka.

Og for mange har det å gå på Lucia-konsert blitt en del av det som hører juleforberedelsene til. Denne gangen var det omkring 130 personer som hadde gnidd søvnene ut av øynene i tide til å få med seg konserten.

Det blir en helt egen stemning når det er stappmørkt ute og stort sett stearinlysene som lyser opp kirkerommet når Lucia-pikene kommer inn.

Konserten åpnet som vanlig med «Santa Lucia» eller Lucia-sangen som den også kalles.

Koreill hadde i tillegg til «Stille natt» - «Stille Nacht, hellige Nacht», norske sanger på sin del av repertoaret under konserten. «Nordnorsk julesalme», «Lys i mørketid» og «Kling no klokka» og ikke minst «Eatnemen Vulie» fra Disneys «Frozen – Frost» bidro til å sette stemninga.

Det som startet for 11 år siden som en korkonsert har etter hvert blitt en konsert med mange gjester.

Denne gangen var danseensemblet «Black marble» bestående av elever ved Olav Duun videregående skole invitert og bidro til å skape en visuell og stilfull ramme rundt flere sanger.

Jentekoret Nemo, som har sitt utspring fra kulturskolen i Overhalla bidro blant annet med en fin versjon av «A special child».

I tillegg var flere solister framme, Malin og Marianne Øyesvold, Marit Synnøve Homstad, June Vollum Lian og Oda Kauppi Brovold som både akkompagnerte og sang.

Ønsket fra sangere og dansere i Overhalla som avrundet konserten var «Have yourself a merry little Christmas» – og det kan vi gjerne være med å formidle.