Overhalla kommune garanterer for orgel-lån

Etter kirkekonserten i Namsos benyttet Overhalla-ordfører Per Olav Tyldum anledninga til å invitere Garth Hudson til å spille i Ranem kirke.

Inviterer legenden: Ordfører Per Olav Tyldum og leder i menighetsrådet Eva Kaldahl hilste på Hudson og inviterte ham til å prøvespille nytt orgel i Ranem kirke i 2018.  

arkiv

Overhalla: Bakgrunnen for den spontane invitasjonen var at den 21. desember vil Overhalla kommunestyre med stor sannsynlighet gå inn for å garantere for et lån som sikrer finansieringa av et nytt orgel i Ranem kirke.

Innstillinga fra formannskapet er at kommunen garanterer for et lånebeløp på omkring to millioner kroner til prosjektet, som totalt vil koste 4,75 mill.

– For oss betyr det at vi kan sette i gang arbeidet med å utforme anbudsdokumenter som vi etter planen offentliggjør på nyåret, sannsynligvis i februar, sier leder i menighetsrådet Eva Kaldahl.

Det betyr at et nytt pipeorgel i Ranem kirke nå langt på veg er fullfinansiert hvis alt går etter planer og innstillinger.

– Vi har sikret en solid egenkapital gjennom alle gavene som har kommet inn, i tillegg har vi fått en rentekompensasjonsavtale med husbanken, slik at det meste er snart på plass, sier hun.

Nylig ble det gjort kjent at Grong Sparebank går inn med 100.000 kroner i prosjektet.

– Fantastisk gledelig, og hvis alt går som vi håper kan et nytt orgel være klart høsten 2018, smiler Kaldahl.

Men hva er så koblinga mellom et nytt orgel i Ranem kirkeog Garth Hudson? Jo, en del av billettinntektene fra konserten Hudson og kona hans, Sister Maud, ga i Namsos kirke søndag går til orgelaksjonen i Overhalla.

– Jeg er glad for å kunne gi et bidrag på min måte, sa Hudson.

Ordfører Tyldum lurte på om Hudson kunne være interessert i spille på det nye orgelet?

– Når er det klart? smilte Hudson i skjegget.

– Om tre år, svarte Tyldum.

– Hvis jeg fortsatt spiller da vil jeg gjerne komme, lo orgellegenden.