Amanda Kamara fylte Namsos kulturhus til randen

Show i særklasse

Julegospel, julefunk, julesoul og julesanger. Amanda Kamara leverte en julekonsert som fikk taket til å løfte seg på Namsos kulturhus.

KONSERT: Amanda Kamara framførte blant annet «Walk in Jerusalem» (Mahalia Jackson). 

HELT UTSOLGT: Et smekkfullt Namsos kulturhus på julekonserten til Amanda Kamara. 

KOR: Amanda hadde god støtte på flere låter av jentekoret «The singing girls». 

SPENSTIG: Amanda Kamara koste seg på scenen og ga publikum en spenstig versjon av "Christmas in L.A" 

arkiv

NAMSOS: Det var ikke en eneste ledig stol i Namsos kulturhus lørdag kveld da Amanda Kamara inviterte til julekonsert på heimebane.

Og la det være sagt med en gang, publikum fikk alt de hadde håpet på og litt til.

En nøye avstemt blanding av juleklassikere, som «White Christmas», og noen solide overraskelser som «Christmas in L.A», fra rockebandet The Killers, iblandet noen litt mindre julete låter sto de musikalske høydepunktene i kø. Soul, jazz, funk, gospel og big band, alle elementene var der.

Amanda Kamara er en dyktig og svært begavet sanger, og hun har en stemme som takler overgangene fra det sarte og forsiktige til låter med trøkk og tyngde.

Backet opp av et bunnsolid og passe musikalsk lekent band, med Petter Vedvik Fjerdingen (gitar), Isak Seltveit (tangenter), Øyvind Aune (trommer) og Elvin Venæs (bass) gikk en time i kulturhuset veldig fort.

Amanda hadde også invitert med seg jentekoret «The singing girls», og det er ikke lett å si hvem som koste seg mest, koret, Amanda eller publikum, da jentene sang «The Christmas testimony»

Og for egen regning må jeg innrømme at det er nesten så en voksen mann må tørke vekk ei tåre når Amanda tolker Mahalia Jackson – lytt og ny når du får sjansen.

På et par låter ble konserten «avbrutt» av at publikum brøt ut i spontan applaus, og da siste tone stilnet av reiste hele salen seg og klappet taktfast helt til bandet kom på og ga et ekstranummer.

Det eneste som var skuffende var å komme ut etter konserten og oppdage at julesnøen ikke hadde lagt seg, for den som lyttet kunne helt sikkert fornemme stille snøfall og glitrende lys under «I`ll be home for Christmas».

For heim kom hun, og vi håper på publikums vegne at hun gjør det til en god vane å komme heim til Namsos før hver jul, for skal man velge seg kun en eneste julekonsert ved en seinere anledning for å komme i den rette julestemninga er dette et show som da bør komme høyt på lista.