Ny kjøpmann i helt «ny» butikk

Åse blir ny Rema-sjef

Litt ut på nyåret i 2016 tar Åse Sæther over Rema 1000 på Amfi i Namsos.

Rema-sjef: Åse Sæther blir ny kjøpmann på Rema 1000 på Amfi i Namsos. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: – Det blir kjempespennende og jeg gleder meg veldig. Dette skal bli så bra, sier en entusiastisk kjøpmann Åse Sæther.

Mange i Namsos kjenner eller vet godt hvem hun er. Hun har jobbet i Rema så lenge folk kan huske, og er kjent for å gi kundene sine god service. Derfor var hun også blant de heteste kandidatene til Serviceprisen i Namsos for et par år siden blant NAs lesere.


Ny butikk

Akkurat når hun tar over som kjøpmann, er ikke bestemt.

– Vi skal bygge om hele butikken til en tipp topp moderne og innbydende Rema-butikk, slik at jeg tar over når den prosessen er ferdig, men jeg tør ikke sette noen endelig dato før alt omkring det er avklart, sier hun.

I den perioden butikken skal bygges om vil den være helt eller delvis stengt.

– Vi har valgt å gjøre det slik for at selve ombygginga skal gå så raskt som mulig, sier hun.

Sæther har arbeidet innenfor Rema 1000 siden 1989, men aldri drevet eller eid egen butikk.

– Hvordan skal det bli endelig bli sin egen sjef?

– Morsomt og arbeidskrevende, håper jeg. Jeg stortrives i Rema 1000. Det er dette jeg kan, og dette jeg har lyst til å holde på med, sier hun.

Butikkene innenfor Rema 1000-systemet drives som franchise, hvor butikkene eies av hver enkelt kjøpmann.

– Hva fikk deg til å satse på å ta over når Rema 1000 søkte etter en ny kjøpmann?

– Jeg kjenner Rema-systemet og vet at jeg kommer til å få god oppfølging hele vegen fra en veldig profesjonell organisasjon, og den tryggheten gjør at jeg tenkte det var bare å satse da sjansen bød seg, sier Sæther.

– Hvorfor trives du så godt?

– Fordi jeg treffer masse folk, og fordi jeg liker å jobbe med handel og yte service, sier den nye kjøpmannen.


Vekst i 2014

Rema 1000 Namsos hadde i 2014 ei omsetning på knapt 87,9 millioner kroner, en omsetningsvekst på drøyt 3,5 millioner kroner fra 2013, og med et driftsresultat for fjoråret på 1,3 millioner kroner.