Positiv til Frp-Sandberg som ny fiskeriminister

– Det takler han godt

– Per Sandberg kommer til å takle rollen som fiskeriminister på en utmerket måte, spår fylkeslederen i Frp, Einar Almaas.

STOR DAG: Onsdag ble Per Sandberg utnevnt til landets nye fiskeriminister, og interessen fra media var stor. FOTO: NTB SCANPIX 

BRA: Fylkesleder Einar Almaas i Frp mener Sandberg vil gjøre en god jobb som fiskeriminister. 

TUNG: Sjarkfisker Ole-Morten Fjukstad mener næringa trenger en minister med tyngde og gir Sandberg en sjanse til å vise at han duger. 

arkiv

NAMSOS: – Men at Sandberg blir fiskeriminister?

– Jeg tror det er så enkelt som at den plassen var ledig – og at han takket ja. Jeg tror Sandberg passer godt inn i fiskermiljøet. Han er litt samme type som fiskeren, en frittalende person som spiller et ærlig spill, sier Almaas som karakteriserer det som spennende at Sandberg trer inn i rollen som landets fiskeriminister.

– Men har han fagkunnskapen?

– Det er ikke så farlig. Han har nok av fagfolk rundt seg i departementet som kan rådgi ham, Det som er viktig er at han klarer å samarbeide med dem rundt seg, og det har jeg tillit til at han kan. Selv om Sandberg på mange måter er en individualist, er han også en samarbeidets mann, sier Almaas, som mener Sandberg kunne bekledd enhver ministerpost.

Han er imidlertid bekymret for en ting:


Hvem skal være rabulist?


– Jeg er spent på hvem som skal overta Sandbergs rolle i partipolitikken, sier Almaas.

– Som rabulist mener du?

– Ja. Det er ingen opplagt kandidat som utmerker seg per nå, smiler han.

Også sjarkfisker og Venstrepolitiker Ole-Morten Fjukstad på Vikna mener næringa trenger en statsråd med tyngde, som Sandberg.

– I utgangspunktet velger jeg å være positiv. Sandberg er en kjent politisk figur med stor tyngde. Han kan evne å sette næringa på dagsordenen, og det er noe vi trenger. Vi har behov for en sterk og synlig person i statsrådsstolen, sier Fjukstad.


Har gjort en god jobb


Der fylkeslederen i Frp er tilfreds over å ha fått Per Sandberg inn i statsråd, er han desto mer skuffet over at Robert Eriksson måtte fratre.

– Vi er skuffet over at han ikke får fortsette, og vi har ikke fått noen forklaring på avgangen. For oss betyr det at vi mister et kontaktpunkt inn i regjeringa, sier Einar Almaas, som synes Eriksson har gjort en god figur som arbeids- og inkluderingsminister.

– Han har gjort en god jobb, og han har hatt en veldig vanskelig jobb. Det er ikke enkelt å få til rokeringer i hans departement, og jeg synes han har stått støtt i stormen. Det blir gjerne litt storm når man pirker borti noe LO er uenig i, sier Almaas.

– Hans største politiske bragd?

– Han har vel ikke fått gjennomslag for så mye ennå, men han har satt i gang mye. Jeg kunne ha tenkt meg at han fikk sluttføre omorganiseringa av Nav. Jeg tror faktisk han ville greid det, sier Almaas, som skal ta en prat med den avgåtte statsråden når ting har roet seg.