Når to korps blir ett

Mye vellyd i Ranem kirke

To korps, to kirker og to konserter. Det var førjulsmenyen fra Overhalla musikkorps og Grong musikkforening.

FØRJULSKONSERT: Overhalla musikkorps og Grong musikkforening debuterte i konsertsammenheng som samlet orkester under førjulskonserten i Ranem kirke, ledet av Ola Peder Tyldum. 

SOLO: Joar Leer spilte solo på «Fred på jord». 

arkiv

OVERHALLA/GRONG: For noen blir det liksom ikke ordentlig jul hvis de ikke har fått med seg minst en advents- eller førjulskonsert i en av kirkene i Namdalen.

Både Overhalla musikkorps og Grong musikkforening har spilt kirkekonserter ved mange anledninger, men aldri sammen som et korps før denne uka med konserter i Ranem kirke og Grong kirke.

– Vi har øvd sammen hele høsten, og det er jo morsommere å spille i korps jo flere man er, sa dirigent Ola Peder Tyldum, som har tatt på seg oppgaven med å samkjøre de to korpsene.

– Ingen må ta det som et tegn på at vi egentlig er for sammenslåing av noe som helst, sa han til publikums fornøyelse.

Under framføringa i Overhalla fikk aspiranter fra Ranem og Skage skolekorps åpne konserten, og innsatsen lover godt for å sikre etterveksten i korpsmiljøet i Namdalen.

Konserten ble ei fin blanding av norsk og utenlandsk musikk, hvor Sveinung Kolsvik

sto for de vokale innslagene. Og hans tolkning av Nessun Dorna (G. Puccini – Turandot) gikkrett hjem hos publikum. Det gjorde også Joar Leers solospill på «Fred på jord» komponert av trompetisten Finn Eriksen. Og det ble en ekstra piff på fram- føringa da Geir Joar Werstad la fra seg blåseinstrumentet og spilte kirkeorgel på «You raise me up». Vi får håpe han får lov til å prøve det nye orgelet også.

Og når blåserne inntar kirkegulvet før jul, er finalen forutsigbar og til tonene av «Deilig er jorden» som allsang i en godt besøkt Ranem kirke, passer det best å takke; vel blåst.