Ledigheten opp tre prosent fra i fjor

Sammenlignet med desember i fjor har arbeidsledigheten i fylket steget med tre prosent.

TALLENE PER KOMMUNE: Slik ser ledighetstallene for desember ut sammenlignet med i fjor på samme tid. SKJERMDUMP 

arkiv

NAMSOS: I Nord-Trøndelag er 1.753 personer, eller 2,6 prosent av arbeidsstyrken registrert som helt ledige i desember. Dette er et forholdsvis lavt nivå, men gir likevel en økning på tre prosent sammenlignet med desember i fjor, skriver Nav i en kommentar.

Tallene varierer mer på kommunenivå. Flere kommuner har en nedgang i ledigheten. Både Namsos, Grong, Snåsa, Overhalla og Nærøy kan notere færre ledige (se tabell), mens i Lierne er 11 flere personer ledige nå enn det var på samme tid i fjor.

Namdalseid, Namsskogan, Flatanger har alle to flere arbeidsledige, mens i Vikna er det 24 flere ledige enn i desember 2014.

På nasjonalt nivå er det nå tre prosent ledighet, som tilsvarer 9.112 personer og en økning på 13 prosent. Kun 51 av disse er registrert i Nord-Trøndelag.

Les også:

Fortsatt lav ledighet

1.752 personer er for tida uten jobb i fylket. Dette tilsvarer 2,6 prosent av arbeidsstyrken – som er godt under landsgjennomsnittet på 2,9 prosent


I Nav Nord-Trøndelags arbeidsmarkedsprognose for 2016 forventes det likevel en svak økning i ledigheten.

 Det er i hovedsak forhold utenfor fylket som vil påvirke utviklingen, bl.a. ringvirkninger av fallende oljepris og reduksjon i aktiviteten i oljerelatert virksomhet.

 I første rekke vil dette kunne ha betydning for ingeniør og IKT, industrien og bygg- og anleggsbransjen.

Relaterte saker: