Sjåføren var ikke rask nok...

Robert Hunnestad strakk seg så lang han var for å rekke ballen . Uten at det hjalp mot sin langt yngre motspiller.

IKKE HØY NOK: Robert Hunnestad strekker seg alt han kan for å stoppe ballen, men kom til kort mot langt yngre Morten Solberg. Uten at det gjorde namsosmannen noen ting. - Dette er sinnsykt moro, sier han. 

TAKK FOR KAMPEN: Robert Hunnestad (til venstre) gratulerer sin overmann Morten Solberg. 

UNGE SPILLERE: To av de yngste spillerne i Blodslitet. Erle Nordbakk (til venstre) og Ingvild Åsenhus Petersen. 

VOKSER: Simen Davidsen er med i en rask voksende stamme av badmintonspillere i Gullvikmoen IL. 

SLÅR MOT NM: Synne Lund har gjort comeback på badmintonbanen og skal delta i NM i vinter. I Blodslitet spilte hun double både med søster Åsne og Odd Helge Gåsbakk. 

arkiv

GRONG: – Det er bare å innse at sjåføren ikke var rask nok her, smiler namsosmannen.

«Sinnsykt moro»

Jovisst handler Blodslitet også om å komme både til semifinaler og kanskje finaler. Men først og fremst er det bare moro. Enten man er helt nybegynner som i Robert Hunnestads tilfelle, eller om man bruker turneringa til å spille på seg erfaring med tanke på senior-NM, som i Synne Lunds tilfelle.

– Det er sinnsykt moro. Selv om jeg taper så det gjør noe. Men til min unnskyldning skal det sies at han er for god for sjåførklassen, sier Hunnestad og smiler mot sin overmann i denne kampen, 17 år gamle Morten Solberg fra Grong.

De spilte begge i D-klassen, eller sjåførklassen som mange ynder å kalle den. Det er den «laveste» klassen i hele turneringa. «Tilnavnet» har sin årsak.

– Der stiller vi opp som egentlig skal hit på grunn av at vi er sjåfører til barn som spiller. Jeg skulle hit sammen med dattera mi, og i stedet for bare å sitte på tribunen og drikke kaffe hele dagen, så kan jeg jo like gjerne stille opp og spille. Da får jeg mosjon og Kolvereid som arrangør får noen ekstra deltakerkroner.

God stemning

Han tilhører det raskt voksende badmintonmiljøet på Gullvikmoen. Med Thorleif Formo som trener og primus motor, er bydelsklubben i Namsos i ferd med å bli en volleyballklubb av format. I Blodslitet stilte de 15 deltakere. Hunnestad, som har spilt fotball, går mye på ski og sykler, kan ikke lovprise sin «nye» idrett nok.

– Alle kan jo være med, og så er det så god stemning. Vi som er med må regne med å dømme kamper. Selv i A-klassen er det ingen som protester om det er avgjørelser de ikke er fornøyd med. Det er nok noen deltakere i fotballcuper som kunne lært litt her, sier han.

NM-comeback

Med i Blodslitet for «å lære» var også Synne Lund. Ikke badminton, for det har hun spilt siden hun var lita jente. Men den Kristiansand-bosatte naprapaten fra Grong har gjort comeback på banen etter et opphold på fem år. Om kort tid venter NM utenfor Oslo. Der skal hun være med.

– Derfor er det viktig å spille kamper og få erfaring fram mot NM. Jeg har ikke så god tid på meg, så jeg må bruke muligheten tli å trene double når jeg kan, sier hun, som i NM skal spille nettopp double. Single er litt for tidlig.

– Jeg har jo et mål om å være med i single i NM en gang igjen, men jeg har mistet for mye trening til at jeg skal gjøre det nå, sier hun som spiller for Kristiansand, som vant eliteserien for lag sist vinter.

– Jeg bor bare halvannet minutt fra hallen, så det er perfekt. Det er kanskje enda artigere å være med nå enn før jeg la opp. Jeg er nok mentalt mer i balanse om jeg får motgang nå. Jeg ble nemlig så lett sint tidligere, sier hun og ler.