Nekter for å ha drept Hewan Yemer

Mannen i midten av 30-årene som er siktet for drap på samboeren Hewan Yemer i november, er varetektsfengslet i nye åtte uker. Han erkjenner ikke straffskyld.

Døde av skadene: Hewan Yemer.  

arkiv

NAMSOS: - Vi fortsetter med etterforskninga, og avventer svar på kriminaltekniske rapporter, sier politioverbetjent Svein Brage Husdal i Follo politidistrikt til NTB.

Mannens forsvarer opplyser at den siktede har forklart at han handlet i selvforsvar.

- Min klient erkjenner å ha utøvet vold mot fornærmede under hendelsen i november i år, men ikke den grad siktelsen bygger på. Han forklarer at han handlet i selvforsvar og erkjenner således ikke straffskyld, sier advokat Anne Ingeborg Reiestad til NTB.

Det var under en voldsepisode i parets felles bolig 12. november at Hewan Yemer ble kritisk skadd. To dager senere døde hun på sykehus.

Inntil Yemer flyttet til Drøbak i fjor sommer, bodde hun og jobbet i Namsos, på Østre bo- og servicesenter. Hennes barn gikk på Vestbyen skole.

Samboerparet bodde i Drøbak med to barn, og ett av dem skal ha vært vitne til hendelsen. Politiet har vært på samme sted tidligere i år i forbindelse med en meldt voldshendelse, men utover det er ikke den siktede kjent av politiet.

Både siktede og den drepte er norske statsborgere, opprinnelig fra Eritrea og Etiopia. (ANB—NTB)