«La Godhetstyranniet begynne!»

Sambandet-gitarist Skjalg Raaen har fått nok. Han er provosert av «menneskefiendtlige og hatefulle ytringer» på sosiale medier, og la tirsdag kveld ut et harmdirrende innlegg på sin egen Facebook-profil.

GITARHELT: Skjalg Raaen er kjent som et fyrverkeri av en gitarist blant annet i Sambandet. Nå fyrer bangsundingen av ei kraftsalve i flyktningdebatten.  Foto: BJØRN TORE NESS

arkiv

«Nå er det faen røkke ta meg nok! Over lengre tid har jeg i stillhet latt meg provosere av hva enkelte kan krøste utav seg hva den pågående "flyktningekrisen" angår, men fram til nå har mine reaksjoner begrenset seg til å i ytterste konsekvens slette "venner" som kommer med det som etter min oppfatning har vært i overkant menneskefiendtlige og hatefulle ytringer. Men det stopper da aldri, og det deles spekulative artikler og tvilsom statistikk over en lav sko.

Så nå er det nok! Nå melder jeg meg på! Kom med alle artikler, all statistikk, og alle fremmedfiendtlige kommentarer dere måtte finne på! For herifra og ut har jeg ikke tenkt å la dem bli forbigått i stillhet. Jeg tar newsfeeden min tilbake, og har, forutsatt at tid og krefter strekker til, tenkt å svare på hver eneste en!» skriver Raaen.

Mange støtteerklæringer

Innlegget ble publisert sent tirsdag kveld, og i løpet av natta og morgentimene har støtteerklæringene strømmet på:

Onsdag formiddag - 11 timer etter publisering - var innlegget delt over 1.900 ganger og fått over 700 likes.

Gitaristen fra Bangsund skriver at han ikke lenger kan «stå tilsynelatende passiv på sidelinja og "tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer meg selv". Jeg må melde meg på, og bruke den kanalen facebook faktisk er til å tale de som ikke vil sine medmennesker godt midt imot. Ikke for å drite dem ut, fordumme dem eller på noen måte forsøke å umyndiggjøre dem på noen som helst måte, men for å gi motstand, og bidra med noen aspekter og nyanser av saken som dessverre ikke er i mange av disse trådene fra før».

Skjalg Raaen avslutter innlegget med følgende oppfordring:

«La Godhetstyranniet begynne!»

- Måtte ta til motmæle

– Tanken på å si fra er ikke ny. Da jeg så enda en ufin post for mye tirsdag, måtte jeg bare ta til motmæle, forklarer Skjalg Raaen overfor NA.

Vi snakker med ham 14 timer etter at innlegget ble publisert åpent på gitaristens Facebook-side. Da hadde innlegget allerede oppnådd 800 likes og var delt over 2.650 ganger – det til tross for at innlegget ble publisert tett opp til midnatt tirsdag.

– Jeg satt oppe og fulgte med på Facebook ei stund etterpå, men har sovet godt og lenge utover dagen i dag. Jeg har heller ikke sjekket statusen mer ennå, men skjønner at dette har tatt av. Jeg hadde ikke forventet en slik enorm respons, men er selvsagt forberedt på at innlegget vil bli lagt merke til, sier bangsundingen.