Fire mil på fire dager

I løpet av romjula har disse svømmerne svømt over 40.000 meter på fire dager.

GJØR SEG KLARE: Eliteutøverne i Namsos svømmeklubb, Karen Bech, Kjetil Heibert og Johan Lein Ahlin gjør seg klar, mens trener Torkil Berntsen Due gir de siste instruksene, før svømmerne skal legge bak seg 10.000 meter. 

OPPVARMING: Dina Charlotte Jensen Rønning (12) varmer opp med 10 x 100 meter før hun skal gjennom 10.000 meter. 

UNG: Mathias Tvete var en av de yngste som tilbakela 10.000 meter i går. 

arkiv

NAMSOS: – Det sier litt om seriøsiteten til disse utøverne, gjør det ikke?

Svømmetrener Jonny Rønning ser utover bassenget i Oasen. Foran ham passerer elleve svømmere – noen helt ned i ti årsalderen.

Felles for dem alle er at de har brukt romjula for å forberede seg best mulig til stevner på nyåret. For å gjøre det, har de lagt ned enorme lengder – og timer i vannet.

I går passerte mange av de unge svømmerne et stort hinder.

– For første gang skal mange av dem svømme 10.000 meter for første gang, noe som er en ordentlig kraftanstrengelse, sier Rønning.

– Veldig imponerende

– Utøverne i A-gruppa, som er eliteutøvere, har etter i dag svømt over 40.000 meter, sier trener Torkil Berntsen Due.

De yngste utøverne som deltar i den tradisjonelle romjulstreninga i Namsos svømmeklubb, kommer til å passere over 20.000 meter.

– Det er veldig imponerende. Du ser ikke mange fotballspillere trene slik i juleferien, smiler Rønning før han spaserer nedover bassengkanten og følger med på hvert et svømmetak.

– En helt ny klubb

Svømmetreneren forteller om en fornyet glød i svømmeklubben. Fra høsten av har det skjedd mye, ifølge Rønning.

– Vi har fått inn trenere som gjør at vi nå sitter på en veldig stor kompetanse. Vi har fått tilbake Rune Elden, i tillegg til flere andre tidligere svømmere, som gjør en enorm innsats for klubben, sier han.

En av disse er Torkil Berntsen Due.

– Det skjer mye bra, og det jobbes godt i de ulike gruppene, sier Due, som selv har vært en mangeårig aktiv svømmer som nå har tatt steget opp som trener.

Med kompetanse og nye krefter, mener Rønning at klubben har staket ut en ny kurs.

– Det blir lagt veldig stor vekt på det sosiale. Og når man har det trivelig sammen, kommer også resultatene. Men hoved-fokuset vårt er at Namsos svømmeklubb skal være et sted alle trives. Og det tror jeg vi er på god veg til å klare, sier Rønning.