Dette er namdalingenes forventninger til 2016

Nyttårsaften. I natt sier vi farvel til 2015 og velkommen til 2016 med å sende fyrverkeri til himmels. NA har spurt en rekke namdalinger om hvilke forventninger de har til det nye året.

VELKOMMEN, 2016! NA har spurt en rekke namdalinger om hvilke forventninger de har til det nye året. 

Sten Øien, Credo Eiendom, Namsos: – Vi går et spennende år i møte, der vi skal realisere det største byggeprosjektet i Namsos; Rock Garden. Oppstarten har vært veldig bra, med gode forhold for arbeidet. Vi er i rute, og de første leilighetene skal være innflyttingsklare i november 2016. Når byggetrinn 2 er ferdig i februar 2017, betyr det totalt 72 nye leiligheter. Så kommer trinn 3 etter det. Selv om vi har både konsulenter og byggeleder, er vi «hands on» på prosjektet undervegs. Salget har vært godt og vi tror 2016 blir et veldig bra år for oss. 

Marit Fiskum, Farmen-deltaker, Namsos: – Jeg må nok bearbeide opplevelsene fra i år og deltakelsen på Farmen. Jeg skjønner jo at jeg har vært med på noe spesielt, når jeg ser hvor opptatt folk er av det. Det er veldig mange som vil snakke med meg, vil vite hvorfor jeg gjorde det jeg gjorde, hva vi gjorde når tv-kameraene ikke var på og så videre. Det er bare koselig, og jeg forsøker å ta meg tid til å prate. Jeg vil nok ikke savne «kjendislivet», det skal bli greit å være bare Marit. Men jeg savner nok mye mer gjengen på Farmen-gården – der opplevde vi et flott fellesskap. 

Eirin Holand, Englagaard sjokoladefabrikk, Lierne: – Jeg har store forventninger etter god respons i oppstartsåret. Jeg er trygg på at det er en bra bedriftsidé, og har fått forespørsler fra hele landet. I 2016 må vi nok anskaffe mer utstyr for å øke kapasiteten, og da kan det også bli behov for flere ansatte. Kjempeartig og over all forventning! 

Amanda Kamara, artist, Namsos: – 2015 har vært et lærerikt og artig år, hvor jeg ble ferdig med utdannelsen og startet som frilanser. Jeg håper 2016 blir et år der jeg i større grad kan gjøre egne ting, får muligheten til å spille flere steder og introduserer egen musikk til publikum. Målet er å bli heltids sanger, men jeg vet at det tar lang tid. 

Magne Horsfjord, daglig leder Aktiv Boli, Namsos: – Vi påvirkes av store ting rundt i verden, og det har gjort at vi blir forsiktig. Men i utgangspunktet ser jeg lyst på året. Folks privatøkonomi er stort sett god, kjøpekrafta har aldri vært større, og prisene på eiendom er gode. For oss var 2015 et godt salgsår. Jeg tror ikke det blir mye stigning i markedet i året som kommer. Men at det blir litt, har jeg trua på. Folk må ha bolig og det skjer ting. Vi sitter på den gylne gren i Norge. Vi må tenke på at vi stort sett har det utrolig bra. Vi bør se oss i speilet – og tenke over hvor utrolig heldige vi er. 

Britt Helstad, ordfører i Bindal: – Vi i kommunen jobber mye med næringsutvikling på flere områder. Jeg har en god forventning til at vi skal være med å bidra der. Blant annet har vi tilsatt en ny prosjektleder i Bindal Utvikling, og det er mange prosjekter som kommunen er engasjert i på en eller annen måte. I tillegg skal jo kommunen ta i mot flyktninger, og det er vi naturlig nok spente på. Men jeg forventer at vi skal klare å ta i mot dem på en god måte. Ellers er selvfølgelig kommunereformen en prosess som vi er inne i, og utfallet av den er et stort spenningsmoment. 

Eva Flått, daglig leder i Namsos Næringsforening: – Jeg har stor tro på 2016. Det blir mulighetenes år for næringslivet i Namsos. Det finnes utrolig mange flinke folk, og når disse kreftene slår seg sammen og jobber i lag, slik vi nå ser starten på, så blir det veldig bra. Det er generelt mye positivisme for tida. Næringsliv og kommune jobber i lag, og når vi nå i tillegg har fått fylkeskommunen med på laget med penger, så er det gode nyheter for Namsos. Når det i tillegg ser så bra ut for både sykehuset og for domstolsadministrasjonen må vi være positive til 2016. 

Gro Sørli, daglig leder Leka Brygge: – Jeg håper det fortsatt går én veg, nemlig oppover. Ønsket er enda mer besøk her, spesielt fra firmafolk. Med økt omsetning kan det bli flere arbeidsplasser her, og samtidig får vi bevist at Leka er liv laga for turisme. 

Eldar Øie, daglig leder Moen Industributikk, Nærøy: – Jeg tror det blir et spennende år, og jeg ser lyst på situasjonen. All ros til marin sektor, som står bak verdiskapinga i distriktet. Det gjør utslag for lokalt næringsliv. Det er en del helter i Ytre Namdal, og det er veldig positivt med lokalt eierskap i bedriftene. Og det er bra at mange ekspanderer, det hjelper vår virksomhet. 

Kristin Lona Hansen, russepresident Olav Duun vgs., Namsos: – Jeg vet allerede nå at 2016 blir et spennende år. Jeg tror det venter meg travle tider med mange forskjellige arrangement for russen samt mye skolearbeid. Mine forventninger til de første seks månedene er at de vil fly forbi – plutselig er vi ferdig med videregående og skal ut på nye eventyr. Sammen med resten av russen håper jeg at vi før den tid kan skape minner som vil være med oss livet ut og samtidig fullføre videregående på en best mulig måte. Det vil bli år med mye moro, men også et år for forandring. Godt nytt år! 

Thrine Bye Heggum, grynder og daglig leder for Traktorpikene, Grong: – Jeg har veldig mange tanker og ideer jeg ønsker å sette ut i livet i året som kommer. Så får vi se hvor mye det blir, men noe er vi allerede i full gang med, forteller Thrine Bye Heggum som er daglig leder i grongbedriften Traktorpikene som lager arbeidsklær for kvinner. Nå tar de et hakk videre. Vi kommer snart med en barnedress. Også en gravidbukse og en jakke er like rundt hjørnet. Jeg synes Traktorpikene har blitt en morsom arbeidsplass, så det store målet er at det skal skape inntekter jeg kan leve av. I tillegg er jeg også småbarnsmor med familie og dyr som også skal taes vare på. Å finne en god balanse mellom familie og jobb er også en forhåpning til det nye året. Det har vært en hektisk høst, men etter en god juleferie går jeg 2016 i møte med ny giv. 

John Helge Inderdal, lefsegrynder, oppdrettsgrynder og snart Mr. Lierne? - Når du spør om forventninger, så er de fleste naturligvis knyttet til Drømmebakeriet og oppdrettsanlegget. Jeg gleder meg til å se bakeriproduktene i butikkhyllene. Og å se den første fisken svømme i karene på Blåfjell. Men den største forventningen er til Lierne. Etter at det gamle bakeriet ble lagt ned har folk satt seg mål man aldri har hatt før. Jeg blir rørt og håper at mange flere enn meg lykkes. Ellers er jeg invitert på tur til Nepal av min fjellklatrervenn. Men jeg er usikker på om jeg vil komme i god nok form til at det blir noe av.  Foto: Bjørn Tore Ness

Turid Bredesen Godejord, daglig leder Namsskogan familiepark: - I året som kommer er det to store mål som peker seg ut. Det ene er å fullføre planlegging og få på plass finanansiering sånn at vi kan åpne utsilling på Det nasjonale rovdyrsenteret i 2017. Det er viktig for å trekke til seg ny kompetanse som kan utvikle oss enda ett steg videre. Det andre er å få produsert første episode av det vi håper skal bli en barne-TV-serie om Rebekka Hex. På det personlige plan satser jeg på en fin etterjulsvinter hvor man kan være mye ute. Jeg ønsker også å følge opp mine fire barnebarn. 

arkiv