Sang det nye året i møte for 102. gang

Vakker høytidsstund i Namsos kirke

Den 102. nyttårskonserten i regi av Namsos sangforening ble en vakker og akkurat passe høytidsstemt avskjed med 2015.

NYTTÅrSKONSERT: Namsos Sangforening under ledelse av Anlaug Skjærvik - her som solist - satte et flott punktum for 2015. 

GJESTER: Blandakoret Cygnus var gjester under konserten. Her under framføringa av "Gå mot Betlehem" 

FORTELLEREN: Eivind Kolsvik leste tekster og ledet også i år publikum gjennom programmet. 

arkiv

NAMSOS: Namsos sangforening har som mål å bidra til å styrke sang-, musikk- og kulturlivet i Namdalen, sa sangforeningas formann, Geir Kongsmo under konserten.

Og nyttårskonserten i Namsos kirke var nok et eksempel på den flotte evnen sangforeninga har til å formidle god musikk med glede og innlevelse slik at det smitter over på publikum.

Spennende miks

Som man forventer av en nyttårskonsert i kirka er programmet en variert blanding av julesanger, religiøse toner og litt mer verdslige, men høytidsstemte låter.


  • Les også:

    Tangentspiller mottok stipend

    I et par tiår har Namsos sangforening årlig delt ut et stipend til en ung lovende musikkutøver fra Namdalen. I år falt valget på Øyvind Aune fra Foldereid.Årets konsert åpnet instrumentalt med «Ave Maria», framført av Elina Karpinska på kirkeorgel og Sigrid Mære Aaring på trompet.

Deretter fikk vi tre sanger av Namsos sangforening før gjestekoret Cygnus inntok podiet og sang blant annet «Vitae Lux -Livets lys» av Ivar Dyrhaug og Frode Alnæs.

Noen tekster er universelle og uslitelige og tåler å stå som en kommentar til vanskelige tider uavhengig av tid og sted. Og og selv om låten ikke ble sunget, men kun framført på kirkeorgel av Elina Karpinska, så natar jeg at det flere blant publikum som sang inni seg til Paul Simons «Bridge over troubled water. Sangen er fortsatt en solid kommentar og oppfordring.

Frysninger

For en gangs skyld var det lett å plukke et par personlige favoritter fra repertoaret.

«Fyret» av Ola Bremnes har blitt et av Namsos sangforenings varemerker og sangen satt som støpt, det gjorde også «Isle of Hope, isle of tears» med korets dirigent Anlaug Skjærvik som solist.

Du behøver ikke være religiøs eller troende for å få den gode følelsen av frysninger som sildrer gjennom blodårene og får håret til å reise seg når koret stemmer i med Ole Paus tekst «Hellige natt» («O helga natt») - «Minuit, Chrétiens» på originalspråket så hele kirkerommet vibrerer.

Da kunne rakettene gå til værs. Godt nytt år.


Nyttårskonserten:

Ave Maria

Kärlekens tid

Ei snølykt står og lyse

Jul, jul, strålande jul

Isle of hope, isle of tears

Vitae Lux

Gå mot Betlehem

Viva la vida

Bridge over troubled water

Country

Fyret

Hellige natt

Deilig er jorden

An irish Blessing

Gud signe vårt dyre fedreland.Kor: Namsos Sangforening og Cygnus

Solister: Elina Karpinska, Sigrid Mære Aaring, Øyvind Aune, Tom Børge Hansen, Anlaug Skjærvik og Thoralf Antonsen

Dirigenter: Anlaug Skjærvik og Atle Lajord

Akkompagnement: Brynjar Gevik, Åsmund Gevik og Bengt Åge Nordbakk