– Håper flere engasjerer seg

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) håper flere kunstnere og artister engasjerer seg i debatten om asylsøkere.

Roser engasjementet: Kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland (H) oppfordrer flere kulturpersonligheter til å melde seg på i debatten.Foto: NTB scanpix 

arkiv

NAMSOS: Det skriver Adresseavisen. Etter at Åge og Sambandet-gitarist Skjalg Raaen la ut et innlegg på Facebook der han setter ned foten mot det han mener er i overkant menneskefiendtlige og hatefulle ytringer om asylsøkerne som kommer til Norge, har responsen vært enorm. Innlegget er delt godt over 5.000 ganger.

Utfordrer kulturlivet

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) mener det er viktig at de som driver profesjonelle kunst og kultur også tar del i debatten.


  • Les også:

    «La Godhetstyranniet begynne!»

    Sambandet-gitarist Skjalg Raaen har fått nok. Han er provosert av «menneskefiendtlige og hatefulle ytringer» på sosiale medier, og la tirsdag kveld ut et harmdirrende innlegg på sin egen Facebook-profil.


– Mange kjenner nå på frykt og redsel. Vi må ta det på alvor og erkjenne at mange er skeptiske til det ukjente. Da er det viktig at vi sprer kunnskap og hjelper hverandre med å finne ut hvordan vi kan møtes på best mulig måte. Det er prisverdig at Raaen engasjerer seg. Som kulturminister ønsker jeg å utfordre kulturlivet til å initiere og delta i viktige debatter, sier hun til Adresseavisen

Debattklima

Det er spesielt debatten på sosiale medier og arten på denne som får Raaen til å reagere, og statsråden mener at selv om sosiale medier kan knytte oss nærmere sammen, så kan det også virke splittende.

– Den som roper høyest, blir hørt. Vi må ha et debattklima der alle kan delta uten trakassering. Debatten har lett for å bli polarisert hvis vi ikke tar frykten på alvor. Vi skal stille krav til dem som kommer til Norge, men vi må også åpne for at de kan bli en del av våre fellesskap, sier Hofstad Helleland.