Flyttet til Bjørgan grunnet lite snø

Med cirka 150 deltakere, ble det en fin start på årets NA-karusell, som i går ble arrangert i Bjørgan.

FULL FART: Grethe Tyldum fra Hållingen hadde stor fart i store deler av årets første NA-karusell, som ble arrangert i Bjørgan skianlegg grunnet for lite snø på Spillum. Tyldum var en av cirka 150 skiløpere som tok turen for å delta på karusellen. 

KONSENTRERT: Karen Moum Agle fra Snåsa var veldig fokusert i nedoverbakkene. 

SISTE INNSPURT: Noah Rye ga alt i de siste meterne før mål under årets første NA-karusell. 

I MÅL: Torstein Østnor strakk fra Lierne med en siste bevegelse før målstreken. Ifølge Espen Kveli var det Østnor som vant herreklassen. 

arkiv

BJØRGAN: Grunnet lite snø på Spillum, måtte årets første NA-karusell flyttes til Bjørgan skianlegg. Og det var Spillum IL takknemlige for.

Ettersom Spillum ikke klarte å arrangere på heimebane, måtte de spørre skigruppa i Grong om de kunne hjelpe til. Det var ikke noe problem, og arrangør Mathias Mørkved fra Spillum er takknemlig.

– Jeg vil på vegne av skigruppa på Spillum rette en stor takk til skigruppa på Grong og Bjørgan for det gode samarbeidet og det gode forarbeidet de har gjort.

Han mener at starten på årets karusell hadde stått i fare uten deres gode innsats.

– Uten dem hadde det ikke blitt noen NA-karusell-start denne helga i hvert fall, sier han.

Fornøyd med dagen

Mørkved synes det ble en fin start på årets NA-karusell.

– Jeg er veldig fornøyd med dagen. Været var fint, anlegget er bra og det var mange deltakere.

Han sier at det alltid er plass til flere deltakere, men var fornøyd siden det nesten ikke har vært snø før i vinter.

– Det var godt å se at så mange unge deltok. Foreldrene har vel ikke rukket å ta fram skiene til barna ennå på grunn av snømangel, men deltakelsen i dag var bra, sier Mørkved, som mener det er morsomt å arrangere skirenn på slike dager.

– Det så ut som om store og små koste seg i dag, avslutter han.

Tok et friår

Etter å ha hatt et friår fra langrenn grunnet overbelastning, satser skiløperen Espen Kveli fra Lierne nå igjen på idretten. I går deltok han på NA- karusellen.

– Jeg måtte ta et friår fra idretten i fjor. Kroppen begynte å si nei, og jeg fikk ikke igjen nok for tida jeg la ned. Dermed tok jeg et friår hvor jeg fullførte en mastergrad i idrett, sier Kveli.

– Tanken er å prioritere ski igjen i år. Dermed er det god trening å delta på slike skirenn, fortsetter han.

Men Kveli innrømte at det var tungt under gårsdagens NA- karusell.

– Jeg merket godt at jeg har lugget med feber i fire dager i jula, sa Kveli og lo.

Satser mot Vasaloppet

Skiløperen fra Lierne synes det er godt å kunne satse fullt på langrenn igjen og libyggen har nå fullt fokus mot Vasaloppet som arrangeres 29. februar.

– Med det grunnlaget jeg har nå så kan jeg ikke gå tre skirenn på ei helg som jeg gjorde før. Nå fokuserer jeg mest på å trene meg opp til Vasaloppet, avsluttet Espen Kveli.