– Har en bil på hver side

Før jul gikk det et ras på gamle E6 i Harran. Nå står to husstander uten vegforbindelse.

UTEN VEG: To husstander er uten vegforbindelse etter at et ras gikk før jul på gamle E6 i Harran.foto: Privat 

arkiv

HARRAN: Natt til 22. desember ble to husstander vegløse, men før raset gikk rakk beboerne å kjøre ut en bil. Dermed har de to husstandene en bil de bruker på andre siden av raset.

– Det blir litt ekstra styr med å komme oss fram og tilbake, men det går greit. Men det verste er at dette var noe vi visste kom til å skje. Vegen hadde allerede sklidd litt ut før de reiv brua på gamle E6, sier Viggo Ness – som bor i et av husene.

Han har vært i kontakt med kommunen ettersom det er en kommunal veg, og beskjeden de har fått er at geologer skal undersøke området før raset kan ryddes opp.

– Vi har fått beskjed om at arbeidet skulle startes opp nå i januar, men vi har fortsatt ikke sett noe til det. Naboen bruker traktoren til å kjøre inn til raset, og så har vi en bil på den andre siden av raset, sier han.

Ifølge kommunalsjef i Grong kommune, Stig Moum, skal kommunen sammen med geotekniker og folk fra NVE på befaring i området tirsdag.

– Da skal vi ta en vurdering av grunnforholdene for å se på hva vi skal gjøre. Målet er å iverksette tiltak så fort som mulig, sier Moum.