Følg Fylkesmannens nyttårskonferanse

Vi overfører direkte fra Statens Hus i Steinkjer når Fylkesmannen holder sin nyttårskonferanse. I dag er temaet bosetting av flyktninger, integrering og inkludering i lokalsamfunnet.
arkiv

STEINKJER: Fylkesmannen i Nord-Trøndelag arrangerer sin årlige nyttårskonferanse tirsdag og onsdag. Denne gangen med reformer og asylsituasjonen inkl. barnevern som hovedtema. Dette er en av Fylkesmannens viktigste møtearenaer med kommunene.  

På nyttårskonferansen samles ordførere, rådmenn og ledere på fylkes- og regionnivå.

- 1804 var et historisk år. Da opprettet kongen Nordre Trondhjeim Amt, som seinere ble Nord-Trøndelag fylke. 2016 kan osgå bli et historisk år, hvis Stortinget vedtar å slå sammen Nord og Sør-Trøndelag. Det går an å reflektere litt om hvordan Nord-Trøndelag ville ha sett ut i dag om ikke Kongen den gangen hadde skilt ut Nord-Trøndelag som eget amt, sa fylkesmann Inge Ryan under åpningen.

Det vil også bli flere innlegg om status i de ulike pågående reformer.