«Der folk E musikk»

300 elever skal jobbe med folkemusikk

At folk e musikk, skal elevene på Namsos kulturskole få erfare de neste ukene.

HADDE ØVD: De har allerede begynt øvelsene til konsertene i februar, og ga en smakebit på Gåtes «Sjå attende». Fra venstre: Elin Synnøve Båfjord, Mathias Løvmo, Sander Berhns og Sivert Auståker. 

KICK OFF: Konsertsalen i Kulturhuset var godt fylt opp av elever og foreldre onsdag kveld. 

LÆRERNE: For å gi eksempel på folkemusikk, opptrådte lærerne med «Fanitullen». 

arkiv

NAMSOS: Onsdag kveld var elever og foreldre invitert til kick off for årets store prosjekt i regi av den instrumentale delen av kulturskolen – det vil si de over 300 elevene som får opplæring på et instrument.

For å gi et eksempel på hva de skal jobbe med de neste ukene, innledet lærerkollegiet med å spille folketonen «Fanitullen».

– Folkemusikk er årets tema. For det er sånn at folk e musikk, sa prosjektleder Lars Øivind Meland.


Fem forestillinger


Han lovet elevene å delta på hele fem forestillinger 16. og 17. februar, men før de kommer så langt, må de øve en hel del.

Meland kunne fortelle at kulturskolen har fått folkemusikeren Einar Olav Larsen med på laget. Han kunne ikke være til stede på selve kick off-samlinga, men sendte en videohilsen med et musikalsk eksempel på en reel som også er en slags folkemusikk.


Musikken har gått i arv


– For folkemusikk betyr folkets musikk, og det kan være mye forskjellig. Ofte ble musikken danset til, og den er mange hundre år gammel, fortalte Meland som la til at folke- musikken er nedarvet gjennom mange generasjoner. Musikken har med andre ord gått i arv.

Men for å gi de unge musikerne et innblikk i hva folke- musikk er, ble det vist en video med ulike typer folkemusikk. Musikken spenner vidt, fra Alf Prøysens «Musevisa» til gedigne orkesterframføringer, pianosoloer, gammeldans, heavyrock, populærmusikk og visekunst. Lista er sikkert enda lenger, men nå er det opp til elever og lærere ved Namsos kulturskole å sette sitt avtrykk på begrepet folkemusikk. Vi får høre hva de har utrettet i februar.