Kun Kvikk (4) syntes det greit å være ute

Bbbbbikkjekaldt!!!

Da Jogeir våknet og så det var 30 minus utenfor huset, lot han jobb være jobb og brukte i stedet fredagen til å hente ved, fyre i peisen og se Tour de Ski på TV.

Hundevær: Elghunden Kvikk syntes det var stor stas å ha Jogeir Bjørhusdal heime i går. Til tross for 29 grader i lufta var han kun opptatt av å få kos og oppmerksomhet fra eier og NAs utsendte. 

LEGO: Victoria Landstad Gjersvik, Sverre Berntsen Rogstad og Kristoffer Hemnes måtte være inne. 

TOMT: Godt med plass rundt Stian Brekkvassmo. De fleste ansatte i Namsskogan kommune lot bilen stå i går. 

Kanonball: Idrettshall er fint å ha når man må være inne i friminuttene. 

arkiv

NAMSSKOGAN: Fredag var det faktisk så kaldt i Namsskogan at det eneste som beveget seg utendørs i lengre perioder, var våre firbeinte venner.

En av dem er elghunden Kvikk (4) som står i garden på det nedlagte småbruket i Bjørhusdal. Han bjeffer henrykt når vi hopper ut av bilen for å hilse på eier Jogeir Bjørhusdal, som eier boligen hvor NA i går målte den laveste temperaturen.


Namdalens kaldeste?

30 minus viste displayet da vi kjørte forbi like før halv ti om formiddagen. Når vi banker på noen timer senere har det blitt én hel grad varmere. Det er så kaldt at tømmermannen valgte å avspasere.


  • LES OGSÅ:

    Kanskje ikke så kaldt, men vindkjøleffekten er høy i Ytre Namdal

    Snekkering i 30 blå

    Verden går videre selv om gradestokken kryper nedover og vinden uler. Noen må ut og jobbe.


– Det er like greit, for vi får knapt gjort noe når det er så kaldt. Det går særlig ut over knær og hender, forteller 46-åringen når vi sitter rundt kjøkkenbordet for å få tilbake varmen etter kun et par minutters fotografering ute i hagen.

– Hva bruker man en fridag i 30 minus til?

– Jeg har nå brukt den til å hente ved og fyre i peisen. Og sett på Tour de Ski. Det er jo greit at det var i dag, smiler Bjørhusdal.

Han var ikke den eneste som holdt seg heime i går. Og definitivt ikke den eneste som holdt seg mest mulig innendørs.


Innedag igjen

Elevene ved skolen i Namsskogan hadde sin tredje dag med kun inneaktiviteter. Og i barnehagen i nabobygget var det heller ingen uteleik i går.

– Det er for kaldt å leke ute. Vi kan gå litt korte turer, men det blir inneaktiviteter når det er så kaldt, forteller pedagogisk leder Gunn Steinkjer.

Noe det var delte meninger om blant ungene.– Jeg synes det er best å leke inne, mener fem år gamle Linnea Victoria Landstad Gjersvik.

Mens Kristoffer Hemnes og Sverre Berntsen Rogstad helst skulle vært ute.

– Da kan vi lage snømann og stå på ski. Så vi håper det blir litt mindre kaldt neste uke, forteller de to femåringene.

Også på parkeringsplassene i Namsskogan var det tomt i går.

– Det tar så lang tid å varme opp bilene at de fleste velger å gå til og fra jobb, forklarer ordfører Stian Brekkvassmo.