Northug vant årets mannlige utøver

PRIS: Petter Northug vant prisen for årets mannlige utøver under lørdagens idrettsgalla. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix  Foto: Pedersen, Terje

arkiv

Hamar (NTB): Petter Northug gjorde som under VM i Falun. Han slo konkurrentene på oppløpet og ble kåret til årets mannlige utøver.

Langrennsstjernen vant fire gullmedaljer under VM i Falun, inkludert en uforglemmelig sluttspurt på femmila.

– VM i Falun ble en drøm og et eventyr, og det er fremdeles vanskelig å sette ord på det, sa 30-åringen fra Val di Fiemme.

Therese Johaug skal kjempe om å vinne Tour de Ski når hun går opp monsterbakken i Val di Fiemme søndag. Hun ladet opp med å vinne prisen for årets kvinnelige utøver.

– Dette kom veldig overraskende. Jeg vil takke alle som har hjulpet med gjennom mange år med å gjøre det jeg liker best, å gå fort på ski, sa hun i takketalen.

Marit Bjørgen, Gunn-Rita Dahle Flesjå, Silje Norendal og Suzann Pettersen var det øvrige nominerte.

Nybakt svømmestjerne vant

Svømmekometen Henrik Christiansen overrasket stort med bronse under kortbane-EM i desember. Lørdag ble han belønnet med pris for årets gjennombrudd.

19-åringen er for tiden på treningsleir i USA, og foreldrene var til stede på Hamar for å ta imot prisen på svømmerens vegne.

Christiansen slo utøvere som Kenneth Gangnes, Isabelle Pedersen og Aleksander Aamodt Kilde.

Årets mannlige funksjonshemmede utøver gikk til Tommy Urhaug.

– Det er fantastisk å få en sånn pris. 2015 var en av mine beste sesonger på lenge. Jeg vant det meste jeg stilte opp i, og toppet sesongen med mitt niende VM-gull, sa han.

Hopp-pris

Årets teamprestasjon gikk til hopperne som vant VM-gull i Falun, og Anders Bardal var på plass for å ta imot prisen.

– Jeg skulle gjerne hatt med meg tre gutter til, men de er opptatte med hopprenn og kommentering, sa han. (©NTB)