Veldedighetsmiddag med lokal mat på bordet

Det satses på mat av ypperste klasse når det igjen inviteres til veldedighetsmiddag til inntekt for Lene Maria for rent vann.

ARRANGERER: De er sentrale i veldedighetsmiddagen til inntekt for Lene Maria for rent vann. Fra venstre: Jan Aage Hals, Bent Ove Ulekleiv og Arnulf Bergum. Foran kokken Thomas Valø som skal sette opp menyen. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: For å tilberede et måltid med gode lokale råvarer og høy kvalitet, har man i år hentet inn Thomas Valø fra Buøy gård og namsosingen Martin Trana Flak, som har bemerket seg internasjonalt gjennom deltakelse i VM.

Hva som skal stå på menyen er så langt ikke kjent, og det pleier forresten å være en godt bevart hemmelighet fram til det klinkes på glasset og konferansieren ønsker velkommen til årets veldedighetsmiddag. I år foregår det hele i NTE Arena lørdag 30. januar.


Meny med lokalt tilsnitt

– Vi skal snekre sammen en meny i fellesskap og hente inspirasjon hos hverandre, sier Valø på vegne av seg selv og Trana Flak som skal lage maten i samarbeid med Scandic Rock Citys egne kokker. Han antyder at sesongens råvarer vil bli brukt, og at det som serveres skal være mest mulig lokalt.

– Jeg var med på dette i fjor også, og vi satser på å høyne nivået enda et hakk, sier Valø som ikke kan si hvor mange retter de ender opp med til slutt. Men fem blir det garantert, og rettene serveres med passende viner.


Musikk og auksjon

Det som ellers skal foregå på denne fjerde veldedighetsmiddagen, er den årvisse auksjonen. Også i år auksjoneres det bort verker av Arnold Dahlslett og Maja Vannebo. Tobbe Malms jernrose går under hammeren og likeledes smykker og håndlaga kurver fra Kenya. Ola Hindberg er auksjonarius mens Arne Flaat er kveldens konferansier.

Underholdninga er det Amanda Kamara og Kent Aune som skal stå for, sammen med Willys Wonderland – og alle inntekter går til den gode sak.