Inviterer til folkemøte om Trøndelagsutredninga

Folkemøte med to tema

I kveld kan du høre hva fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik mener er fordelene med å slå sammen Nord- og Sør-Trøndelag. I tillegg får publikum en orientering om den store militærøvelsen i samme slengen.

Folkemøte: Førstkommende mandag arrangeres det folkemøte i NTE Arena om Trøndelagsutredninga.FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: Nord-Trøndelag fylkeskommune, Namsos kommune og Namdalsavisa inviterer i samarbeid med Forsvaret til folkemøte i kveld klokken 18.

– I forbindelse med at Forsvaret har informasjonsmøte om øvelsen Cold Response samme kveld, slo vi oss sammen med dem. Først blir det informasjon om den store militærøvelsen, og så fortsetter vi med folkemøte om Trøndelagsutredninga, opplyser ordfører i Namsos, Arnhild Holstad.

– Møtet arrangeres i NTE Arena på kveldstid, og der er det plass til mange, sier hun.

Men om du ikke har anledning til å møte opp, kan du også følge sendingen direkte, og allerede nå stille spørsmål til fylkersrådsleder Anne Marit Mevassvik eller prosjektsekretær Erling Bergh. Møteleder er sjefredaktør Kim Riseth i NA, som vil ta i mot spørsmål både fra salen og fra NAs lesere på nett.

- Jeg håper mange benytter sjansen til å stille spørsmål. Det er mange viktige problemstillinger her som vil ha stor betydning, også for alle som bor i Namdalen, sier Riseth.

Still spørsmål her i chatten!

 

Program:

 • kl 19.00: Kulturelt innslag, elever Olav Duun vgs
 • kl 19.05: Velkommen v/ordfører Arnhild Holstad, Namsos kommune
 • kl 19.10: Bakgrunn for Trøndelagsutredningen v/fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik
 • kl 19.15: Trøndelagsutredningen. Utviklingstrekk Trøndelag v/prosjektsekretær Erling Bergh
 • kl 19.45: Politisk intensjonsplan v/fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik
 • kl 20.00 PAUSE
 • kl 20.10: Spørsmål fra salen

Åpen for spørsmål

Fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik og prosjektsekretær Erling Bergh vil informere om utredninga under møtet.

– Vår intensjon med folke- møtet er at folk skal få god nok informasjon til å gjøre seg opp ei mening om Nord-Trøndelag bør slå seg sammen med Sør-Trøndelag, sier kommunikasjonssjef i Nord-Trøndelag fylkeskommune, Bjørn Tore Hals.

– Mange har kanskje ikke satt seg inn i utredninga, og da er det en flott mulighet til å delta på møtet for å få best mulig informasjon, legger han til.

– Nå trenger jo folk ikke å sende et brev om hva de mener. Vi har ei nettside folk kan gå inn på å for å lese seg opp rundt saken, og si sin mening, legger han til.

Blir streamet direkte


Hals, Holstad og sjefredaktør i Namdalsavisa, Kim Riseth, håper så mange som mulig tar turen på folkemøtet.

– Toget går nå, og spørsmålet er om folk har fått med seg hva som egentlig skjer? Vi håper de som får det til tar turen til folkemøtet, men vi  streamer møtet direkte og legger ut i opptak slik at alle skal få muligheten til å få det med seg, forteller Kim Riseth.

 • Les mer:

  NA mener

   

 • Les mer:

 • Les mer:

  Britt Helstad erkjenner at hennes kommune kan bli avgjørende:

  – Bindal blir jokeren

  Dersom Bindal skulle bli del av en storkommune i framtida, betyr plassering av administrasjonssenter lite. Bortsett fra for dem som eventuelt skal arbeide der.

   

Si din mening i kommentarfeltet under saken!