Kulturskolen tar over UKM-arrangementet i Namsos

– En plass å vise seg fram

Kulturskolen har fått ansvaret for å arrangere UKM i Namsos. På laget har de fått med seg ungdomsrådet.

UKM: Fra venstre: Eirik Engan og Daniel Viken i Kulturskolen, og Amina Aden, Stian Sjaastad, Malin Derås Flakk, Martine Torstad Arnø, Hanne Eriksen, Maya Skogmo Dahl, Cathrine Flakkan og Didrik Pedersen i ungdomsrådet i Namsos håper mange melder seg på årets UKM. 

FÅR VIST SEG FRAM: Postkassestativ var blant bandene som deltok på UKM i fjor. 

arkiv

NAMSOS: – Det er vi som er drivstoffet under årets UKM- arrangement, smiler Martine Torstad Arnø i ungdomsrådet.

Søndag 7. februar arrangeres UKM i Namsos, og nytt av året er at Kulturskolen står som hovedarrangør.


Starter med workshop


Allerede søndag 24. januar starter UKM med workshop på Lagre' i Namsos.

– Dette er i utgangspunktet et åpent arrangement for alle i målgruppe 13 til 20 år. Hensikten er at de som har meldt seg på, tenker å melde seg på eller lurer på om de skal melde seg på – får muligheten til å lære mer om det som skjer på, rundt og bak scenen, forteller Daniel Viken.

Målet med workshopen er å gjøre det interessant for dem som deltar på UKM.

– Mange har nok ikke kontroll på alt det tekniske som foregår rundt seg når de er på scenen. Derfor er dette en fin mulighet til å lære mer om det, sier Eirik Engan.

Workshopen deles opp i to deler, og noe av poenget med det hele er å lære hvordan en skal forholde seg til scenerommet, enten du står på scenen, er konferansier eller hjelper til.

– For påmelding er det bare å gå inn på UKMs heimeside, så finner du informasjon der, sier Viken.


– En flott arena


Ungdomsrådet i Namsos har også en sentral rolle under årets UKM-arrangement. De mener kulturmønstringa er en flott arena for ungdom og møtes på.

– Det finnes ikke mange plasser for ungdommer og møtes på lenger, så dette er en kjempemulighet for å få vist seg fram, sier Torstad Arnø.

– I tillegg handler mye om det sosiale, og da er UKM en fin anledning til å møte andre ungdommer, legger Malin Derås Flakk til.