NIL Fotball får damelag for første gang siden 1988

Starter opp damelag

Mange av spillerne som utgjør det nye damelaget til Namsos var ikke engang født sist gang klubben mønstret et damelag.

Foran fra venstre: Ivar Andreas Asbøll, Kristine Korssjøen Asbøll, Merethe Helmo Opdal, Signe Kristine Jakobsen, Kristin Charlotte Hansen, Elisabeth Romstad, Emma Dahl, Ragnhild Pettersen Tyldum, Trude Modell og Berit Forås. Bak fra venstre: Randi Olsen, Rikke Sævik, Hedda Tyldum, Thea Jensen, Line Fossland Blom, Christina Noble, Runa Sørmo, Maryam Essa Hamund, Silje Bekkevold, Ellen Marie Sørmeland og Tina Høyheim. FOTO: BJØRN TORE NESS  Foto: Bjørn Tore Ness

arkiv

NAMSOS: Du må tilbake til tida hvor Guns'n Roses og Samantha Fox herjet på hitlistene, hockeysveis var moderne - og Liverpool var det beste laget i England for å finne den forrige utgaven av et damelag fra Namsos.

For 1988 var sist gang et seniorlag for damer løp ut på gressmatta med NIL-logoen på brystet. Inntil i år.

Etter at jenter-19-laget til klubben var for få spillere til å meldes på seriespill, gikk tankene til sportslig leder i NIL, Trude Modell raskt over på mulighetene for å etablere et damelag.

– De spillerne som var igjen ønsket veldig å spille fotball. Så da begynte jeg å se på mulighetene for at vi kunne stille et seniorlag i stedet, sier Modell.

Søndag stilte over ti seniorspillere på trening sammen med jenter-19-spillerne.

Til sammen var de over 20 spillere i Namsoshallen.


Ønsker elleverlag

– Nå blir det lag. Spørsmålet er om det blir ellever- eller sjuerfotball. Dersom det blir elleverfotball blir det mange turer sør for Trondheim, så dette må vi diskutere med spillergruppa før vi tar en endelig avgjørelse. Alternativet er å spille sjuerserie, da med mange flere lokale motstandere, sier Modell.

Ut ifra tilbakemeldingene fra spillerne, skal de gjøre det de kan for å stille et elleverlag.

– Det er mange som er mer lystne på å spille i en elleverserie enn sjuerserie, så vi skal ta et spillermøte, så får vi se hva vi ender på. Men per nå er det med stor sikkerhet vi stiller elleverlag, sier Modell.

Ellever eller sjuer. Faktum er uansett at Namsos fotball har fått sitt første damelag siden 1988.

– Sist gang klubben hadde et damelag var jeg fortsatt aktiv, smiler Modell mens hun ser ut over kunstgressmatta i Namsoshallen hvor spillerne til det nyoppstartete laget trente i går kveld.


God tilvekst

– Det er kjempeartig at vi nå på nytt får til et damelag i Namsos-området, sier leder i NIL Fotball, Hans Kjetil Andreassen, som på 80- og 90-tallet trente et godt damelag på Spillum.

– Vi håper at vi får en god blanding av alder i spillergruppa, sier Andreassen.