Ildsjel skal løpe med OL-ilden

22 år etter at OL-ilden ble tent i Lillehammer, skal Adrian Aar Andersen (16) være en av fakkelbærerne foran ungdoms-OL i samme by.

ILDSJEL MED FAKKEL: Adrian Aar Andersen fra Namsos skal mandag løpe med OL-ilden.FOTO: BJØRN TORE NESS 

GODT GREP OM KARRIEREN: Adrian Aar Andersen (til venstre) bidrar like mye utenfor judomatta som på i Namsos judoklubb. 

arkiv

NAMSOS: – Det er ikke mange i Norge som har fått løpe med OL-ilden, så dette er et ærefullt oppdrag, sier judoutøveren fra Overhalla før han mandag, som en av seks nordtrøndere, skal føre fakkelen gjennom fylket.


Bensin på bålet

16-åringen var en av de nominerte til årets ildsjel-pris i Nord-Trøndelag. Fakkelbæringa tror Andersen vil være en motivasjonsfaktor til å stå på enda hardere.

– Jeg er veldig spent på hvordan dagen blir. Dette oppdraget kommer jeg til å leve lenge på. Det motiverer meg til å stå på enda mer for klubben min. sier Andersen."Dette oppdraget kommer jeg til å leve lenge på. Det motiverer meg til å stå på enda mer for klubben min.

ADRIAN AAR ANDERSEN

JudoutøverFor på tross av sin unge alder er 16-åringen en merittert ildsjel. I over fem år har han vært en pådriver både sportslig og sosialt i Namsos judoklubb.

– Jeg er på alle treningene i klubben, hvor jeg attpåtil trener 2–3 ganger i uka selv. Jeg er trener for et parti hvor jeg har 13 til 14 barn som jeg lærer opp. I tillegg er jeg dommer på stevner – og trener på stevner, sier Andersen, som blir beskrevet som en gledesspreder og lagbygger av de i klubben.

Og han har mye å lære bort. Han har allerede imponert over en lengre periode på judomatta, og hevdet seg både nasjonalt og internasjonalt.


Aktiv i elleve år

– Jeg har drevet med judo siden jeg var fem år, så sporten er en naturlig og viktig del av livet mitt. Derfor er det kanskje naturlig at jeg også føler et kall til å hjelpe andre utøvere, sier ildsjelen som drømmer om å selv få utøve mer i de olympiske lekers navn enn å bare bære ilden.

– Jeg drømmer stort. Det må man gjøre. Å en gang få delta i et stort internasjonalt mesterskap er drømmen. Det å representere Norge hadde vært fantastisk, sier judoutøveren fra Overhalla.