Stor interesse for Namdalskysten i Nederland

Mange nederlendere etterspør sakte ferie langs Namdalskysten med bobil.

Fra venstre Frode Lindberg og Alf Ebbe Andersen.  

arkiv

NAMSOS: Foreningen Namdalskysten og Kystriksveien Reiseliv er denne uka på en av Europas største reiselivsmesser som avholdes i Utrecht i Nederland.  Det forventes at messen (Vakantiebeurs) besøkes av over 100.000 reiselystne nederlendere.

Kystriksveien og Namdalskysten har begge deltatt på denne i messen sammen med en rekke andre trønderske aktører på en felles norsk stand i regi av Innovasjon Norge.

Det er først og fremst rundreiser som etterspørres forteller daglig leder Frode Lindberg i Kystriksveien Reiseliv.  Nederlenderne etterspør lange rundturer i Norge og de bruker gjerne både tre og fire uker på turen. Da passer et konsept som Kystriksveien godt inn i deres planer.

Når man møter publikum som besøker messen kan man ikke regne med å bare svare på spørsmål om eget produkt.  Det har medført at Kystriksveien Reiseliv har tatt initiativ til å samarbeide en aktivitetsbedrift på Oppdal, Whalesafari på Andenes og Avis Norge om å produsere helhetlige rundreiser i Norge. Vi har med oss 5 ulike ruter som vi presenterer på denne messen, forteller Frode Lindberg.   

Alf Ebbe Andersen fra Foreningen Namdalskysten deltar på messen for første gang og tror på en økning i trafikken fra Nederland.  Den svake kronekursen gjør det ca 20 % rimeligere å feriere i Norge i forhold til bare et par år tilbake. 

Mange Nederlendere foretrekker å reise med egen bil og ikke minst bobil, men stadig flere velger å ta fly til Trondheim Lufthavn Værnes og leier bil der. I år har vi fått påfallende mange spørsmål om bobilleie forteller Alf Ebbe Andersen. Også etterspørselen etter aktiviteter som sykling og vandring er stor.

De mange ferjene langs Kystriksveien skremmer ikke Nederlenderne.  Når de får forklart at denne strekningen er for «slow travel» og at et øybesøk eller to bør inkluderes på turen, bekrefter de gjerne at det er nettopp denne type ferie de ønsker.