Bussens ABC

Enkelte regler og normer blir det sjeldent snakket om, men likevel velger de fleste å forholde seg til disse på en eller annen måte. Om de følges er en helt annen sak. Bussen har blitt en arena der det ville liv leves, og regler blir satt til side. Det er derfor lurt med en liten påminnelse:

ILLUSTRASJONSFOTO 

Hanne Aarmo 

arkiv

1) Matlaging på buss blir dessverre ikke særlig godt mottatt nettopp på grunn av mye os. Å spise varm mat er heller ikke spesielt kult på bussen, og er like populært som når folk velger å ta av seg skoene for å lufte tåfisene.

2) Stordyrtransport vil jeg råde folk til å droppe om mulig. Små hunder og katter kan gå greit, men det blir fort plagsomt for allergikere om geiter og sauer fraktes med bussen.

3) Det er selvfølgelig lov å riste på beina en gang i blant i løpet av en lang busstur, men personlig foretrekker jeg at mine medpassasjerer venter med folkedansen til avstigingen.

4) Bråk blir belønnet med hemmelig hat rettet mot akkurat deg. Litt småprat er koselig, men operaøvingen kan vente til senere. Om du ikke er på vei til en premiere så klart. Da vil de fleste ha forståelse for at du trenger å varme opp stemmen før forestillingen.

5) Enkelte kan føle seg ensomme til tider, og knytter derfor ekstra sterke bånd til materielle gleder i livet. Eksempler på dette er sekker og vesker. Disse får like stor rett til å sitte i ett sete slik som alle andre, og bør bli tatt hensyn til. Men for dere andre, veska trives like godt i gulvet.