– Etter Pe-Torsa begynte jeg å fantasere om å ta inn et humoristisk innslag, inspirert av Pe-Torsa i mine show

FMX-stjerna André Villa trivdes så godt i Kvelia sist sommer at han tar turen tilbake i sommer, med et spektakulært show.

SPEKTAKULÆRT: Aktører og publikum har opplevd stuntmenn føri Oppgår'n, men noe mer spektakulært enn det André Villa gjennomførte under årets Pe-Torsa-forestillinger er det vanskelig å tenke seg. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

KVELIA: Under fjorårets oppsetning av Pe-Torsa fikk publikum seg en real overraskelse da André Villa dukket opp som stuntmann.

– Etter turen til Kvelia fikk jeg veldig god kontakt med de involverte og ble veldig glad i bygda på den korte tiden jeg var der, forteller FMX-stjerna til NA.

Motor og humor

– Etter at jeg så Pe-Torsa-spelet begynte jeg å fantasere om å ta inn et humoristisk innslag med en slags karakter, inspirert fra Pe-Torsa i mine show, fortsetter han.

I tida etter fjorårets forestilling ble det hyppig diskutert rundt mulighetene om å skape noe ekstraordinært i Kvelia i 2016.

– Det var vel jeg og Øyvind Kveli som startet å leke med tanken om å kjøre et fullt FMX-show i Kvelia, med et betydelig innslag fra Pe-Torsa. Øyvind tok det opp med ledelsen som kom til enighet om at i 2016 blir det både humor og adrenalin i Kvelia. Vi gleder oss, forteller Villa.

Helt nytt

Detaljene rundt showet er ikke 100 prosent spikret ennå, men mannen bak Pe-Torsa, Kjell Kvetangen, håper på en spektakulær oppvisning.

– Vi diskuterte litt i etterkant om mulighetene for at Villa kunne komme tilbake. Han sa selv at han likte seg veldig godt, og nå sist fredag ble det endelig spikret at han kommer tilbake med FMX-showet sitt, forteller Kvetangen.

– Villa har lyst til å bruke Pe-Torsa-navnet, så det kan fort bli slik at en del av figurene vil dukke opp i showet hans, uten at vi vet hvilke, sier Kvetangen.

Pe-Torsa går av stabelen i slutten av august, mens Villa og hans show kommer til den lille bygda siste helg i juli.

– Vi kjenner jo veldig på at dette kommer til å bli morsomt, samtidig som det vil bli veldig spennende. Vi vet ikke noe mer akkurat nå enn at Villa kommer med showet sitt og at det vil bli små episoder med noen av karakterene fra Pe-Torsa, forteller daglig leder i Pe-Torsa, Mona Aagård.

– Har det blitt gjort noe liknende i Kvelia før?

– Hehe, nei vet du. Det tror jeg faktisk ikke, ler Aagård.