Rekordhøyt snittbesøk i 2015

Nesten 25.000 besøkte Kulturhuset i Namsos

Da kulturhusleder i Namsos, Roger Grande, så over tallene for besøket i 2015, måtte han nesten se noen ganger ekstra. Fjoråret ga nemlig et rekordhøyt besøk.

Flott år: Nyttårskonserten til Namsos musikkorps, her med Helene Bøksle, var en av mange publikumsvinnere i 2015. 

Gode Tall: Kulturhusleder i Namsos, Roger Grande, sier seg fornøyd med besøket i 2015. 

arkiv

NAMSOS: – I løpet av 2015 kjøpte totalt 24.857 personer billett til ei forestilling i regi av oss. Enten her på kulturhuset eller i NTE Arena. Fordelt på 110 forestillinger gir det et snitt på 226 besøkende. Det er utrolig bra, mener Grande.

– Det er et av de høyeste snitttallene vi noen gang har hatt. Det var nesten slik at jeg måtte regne om et par ganger for å forsikre meg at det var rett, men nå står det både på regnemaskinen min og på papiret. Så da må det nesten stemme, legger han til.


Stort spenn


Mens den best besøkte forestillinga hadde rundt 400 betalende publikummere (hvis vi ser bort fra Åge Aleksandersen og Sambandet sin konsert i Namsoshallen, som hadde rundt 2.200 besøkende), hadde den dårligst besøkte kun seks.

– Det sier litt om spennet vi har i besøkstallene. Nå skal det sies at det ble solgt billetter i døra til denne forestillinga, men disse tallene er ikke registrert i systemet enda, så det var nok flere enn seks, mener Grande.

I motsetning til tidligere år hvor besøkstallet har vært høyt, har det ikke vært enkeltforestillinger som har dratt lasset i 2015, men snarere at de aller fleste forestillingene har hatt gode besøkstall.


Veldig fornøyd


– Vi er jo selvsagt veldig fornøyd med tallene for 2015, og det viser at vi har gjort mye rett. Det er gode tall både på lokale korps- og koroppsettinger pluss at Riksteatret og Nord-Trøndelag teater har dratt inn mye folk, forklarer Grande.

Publikumsvinneren totalt sett er Åge Aleksandersen og Sambandet sin konsert i Namsoshallen.

– Akkurat den konserten er litt spesiell, men det vi ser er at det er et jevnt over godt besøk på det aller meste. Gledelig mange forestillinger har godt over 200 besøkende, som vi mener er et høyt besøkstall. Tidligere år har vi vært nede i 17.000 besøkende og vi har vært oppe i 26.000 besøkende på det meste. 2015 var et veldig bra år, forteller en tydelig fornøyd Grande.


Flere som drar lasset


Blant de forestillingene som har fått flest til å finne vegen over dørstokken til Kulturhuset i Namsos, finner vi både UKM, Riksteatret sine mange forestillinger i løpet av året, det samme med Nord-Trøndelag teater, Trondheimsolistene sin konsert, Øystein Sunde, Bård Tufte Johansen, nyttårskonserten til Namsos musikkorps, Spillum damekor og mange flere.

– Det er jo ikke alt som har stinn brakke, og det er de smale og litt mindre forestillingene som har minst besøk. Men sett over ett er vi veldig fornøyd med året, og det er veldig tilfredsstillende og artig for oss å se disse tallene. Nå satser vi på at 2016 blir enda bedre og at vi kommer til å slå disse tallene ned i støvlene, ler Grande.