Samlet til stille minnestund

Over 100 personer fant sammen i sorgen da Skage kirke åpnet dørene søndag kveld.De 150 elevene ved Hunn skole starter skoledagen med en felles minnestund mandag morgen.

ÅPNET KIRKEN: Mer enn 100 mennesker benyttet seg av tilbudet da Skage kirke åpnet dørene i går kveld. 

PREGET: Rektor Per Johan Blikeng skal sammen med kolleger og 150 elever starte arbeidet med å komme gjennom sorgen. Her er han på vei til et møte med alle lærerne på skolen søndag kveld. 

arkiv

SKAGE: Parkeringsplassen full av biler utenfor Skage kirke søndag kveld.

Inne i kirken hadde mer enn 100 mennesker samlet seg kort tid etter at sogneprest Anders Hammer og prost Dagfinn Thomassen klokken 18 i går åpnet kirken for dem som hadde ønske om det.

Mens NA var utenfor kom det enda flere. Mange av hadde med seg barn. Noen kom i grupper. Andre kom alene.

Mange er berørt

 – Mandag begynner vi arbeidet med å gjøre det uforståelige forståelig for de 150 elevene, forteller rektor Per Johan Blikeng ved Hunn skole i Overhalla kommune.

– Vi starter med en fellessamling for elever og foreldre. Deretter fortsetter dette arbeidet i klassene, legger han til.

Det er en sterkt preget rektor NA snakker med dagen etter at det ble kjent at Wenche Alexandra Jørgensen Hansen (10) omkom i en ulykke i Lierne.

Les også:

Tiåring omkom i lekeulykke

Wenche Alexandra Jørgensen Hansen (10) fra Overhalla døde da snøhulen hun gravde falt ned over henne fredag kveld.

Dialog med foreldrene


Selv fikk han vite om det tragiske dødsfallet via et nyhetsvarsel som tikket inn på telefonen.

– Og like etterpå ringte en kollega for å fortelle meg det, sier rektoren.

Etter at han fikk vite om dødsfallet lørdag formiddag, har Blikeng sittet i flere møter for å diskutere hvordan han og kollegene skal møte elevene på en best mulig måte mandag morgen.

– Jeg har heldigvis ikke opplevd noe lignende tidligere. Men vi får god hjelp fra kommunens kriseplaner og råd fra Utdanningsdirektoratet.

Han har så langt ikke vært i kontakt med familien til Wenche Alexandra.

– Det er kommunens kriseteam som har kontakt med familien. Via dem holder vi de pårørende informert om hva vi gjør. Både for at de skal vite og få muligheten til å komme med innspill.


Lørdag ettermiddag sendte Overhalla kommune ut en SMS til foreldrene ved Hunn skole og informerte om ulykken og hvordan skoledagen ville starte mandag. Søndag kveld fikk de ytterligere informasjon.

– Vi er en skole der alle kjenner alle, så det er veldig mange som er berørt av det som har skjedd, sier Blikeng.