– Alltid nervøs når Stian kjører

Når Stian Saugestad suser nedover stupbratte heng i 130 kilometer i timen har pappa Frede hjertet i halsen.

RISIKOSPORT: Stian Saugestad er en av landets fremste fartsalpinister. Det betyr at hverdagen består av å suse ned bratte heng i godt over 100 kilometer i timen. – Risikoen er der alltid, sier pappa Frede Saugestad. 

arkiv

NAMSOS: – Riskoen er der. Alltid.

Frede Saugestad hadde sønnen i bakhodet da han så verdens fremste fartskjører, Aksel Lund Svindal, falle stygt i Kitzbühl og havnet rett i sikkerhetsnettet i helga.

– Jeg er alltid nervøs når Stian kjører. Og verst er det når jeg står i målområdet og venter på at han skal kjøre. Da er det noen tanker som svirrer i hodet. Men fartsdisipliner er risikofylte, så det er noe man må leve med, sier Saugestad.

Opplevde marerittet

Og da Stian Saugestad opplevde karrierns styggeste fall i utforløypa i Hovden for noen år tilbake, var ikke pappa Frede til stede.

– Det gikk heldigvis bra med han, men du får en «stuck» i deg. Det blir fort klart for deg hvor farlig denne idretten kan være. Jeg fikk rapporter fra Hovden om at det så ille ut da det skjedde, sier Frede Saugestad.

Hektisk rennuke

Fartsalpinisten fra Namsos i disse dager i Davos i Sveits, hvor han skal kjøre to utforrenn (tirsdag og onsdag), og to storslalomrenn (torsdag og fredag).

– Når verdens desidert beste utforkjører blir kastet rundt i Kitzbühl og ryker korsbåndet, viser det hvor vanvittig uforutsigbar og krevende alpinsporten er, skrev Stian Saugestad på Facebook etter å ha sett fallet til Lund Svindal i helga.