Innholdsrik vår på Kulturhuset

– Folk skal finne noe de liker

– Vårt mål er at vi skal presentere noe for absolutt alle, og det håper jeg vi har klart, sier kulturhussjef i Namsos, Roger Grande.

Mye å velge i: Programmet for Kulturhuset i Namsos denne våren har mye å by på. Øverst fra venstre: Gromus er en fast bidragsyter på scenekanten, og også i vår kommer den glade gjengen innom Kulturhuset. Vamp kommer 29. februar, Ola Marius Ryan tar med seg Tenorane 13. februar, Riksteatret kommer med «En midtsommernattsdrøm» og Ingrid Bjørnov og Øystein Sunde går sammen for å glede publikum 11. april.  

arkiv

NAMSOS: Våren i Kulturhuset vil være veldig innholdsrik og full av muligheter for alle til å finne ett eller annet som fenger. Det tror i alle fall kulturhussjefen.

– Det er mye bra som står på programmet denne våren. Alt fra store nasjonale stjerner, til det lokale kulturlivet. Vi har arrangement i så å si alle sjangre. Alt fra opera, latino, rock og jazz til humor, barneforestillinger og dans. Vi håper det blir en fin vår, smiler Grande.

En trend i tida er det at publikum er veldig tidlig ute med å kjøpe billetter.

Tidlig ute

– Det gjelder å være tidlig ute på flere av arrangementene. Vi ser at både arrangører og publikum er tidligere og tidligere ute med å både kunngjøre når forestillinger skal være og de er tidlige ute med å sikre seg billetter. Nå til helga har vi jo urpremiere på «Kveli Rånes Bremseth» sin nye forestilling, og den har vært utsolgt lenge. Hvis vi tar forestillinga som Ingrid Bjørnov og Øystein Sunde skal ha sammen 11. april, ser vi at det allerede er solgt bra med billetter, sier Grande.

Kulturvåren er allerede godt i gang, og den fikk en pangstart med nyttårskonserten til Namsos musikkorps. I helga var Riksteatret på besøk med forestillinga «Pinnocio» og også der var det godt med publikum.

Videre kommer arrangementene som perler på ei snor. Førstkommende onsdag er Gisle Aarlot på besøk hos NTE Arena. Fredag er humortrioen «Kveli Rånes Bremseth» på farten igjen. Lørdag inviteres det til veldedighetsmiddag til inntekt for Lene Maria for Rent Vann hvor både Amanda Kamara, Willys Wonderland og Kent Aune vil stå for underholdninga.

Rikholdig

Helga etterpå er det klart for UKM i Namsos. Søndag vil flere unge og lovende musikere, dansere og kunstnere vise fram det de kan.

– Her vil vi få se ungdommens uttrykk i full bredde, sier Grande.

Tradisjoner er til for å holdes i hevd, og det gjelder også for flere forestillinger i kulturhuset. «Lyden av Høknes» er blitt noe svært mange ser fram til, og også i år skal 4. klasse og 7. klasse på Høknes barneskole lage en stor produksjon.

– Dette er et prosjekt som jeg liker veldig godt. Det har en uvurderlig verdi for miljøet på skolen, mener Grande.

13. februar kommer Ola Marius Ryan til Namsos sammen med kollegaene sine i «Tenorane og Steffen Horn». Med det nye showet sitt serverer de både klassiske perler samt selvironiske betraktninger og en god dose humor.

Variert program

16.–17. februar skal kulturskolen sette opp «Folk E musikk» hvor nettopp folkemusikken er i fokus.

– Det er stas at kulturskolen satser på folkemusikk, mener Grande.

– Mandag 29. februar kommer det vi nok kan kalle det nærmeste vi har av legender i Norge, Vamp, på besøk. De er ute på kulturhusturne, og det var ikke akkurat en vond avgjørelse å bestemme at de kunne komme hit, ler Grande.

Lørdag 5. mars skal Namdal symfoniorkester starte feiringa av sine 70 år. Her har de invitert flere unge musikere til konserten «100 fiolinister».

Som vanlig vil Riksteatret og Nord-Trøndelag Teater komme innom med flere av sine forestillinger.

21. april vil Namsos få besøk av bandet som har seilet opp til å bli hele Norges favorittband. Nemlig Violet Road.

– Også her har billettsalget gått bra. Det gjelder å kjenne sin besøkelsestid, ler Grande.

– Programmet er faktisk såpass stort at det ikke er plass til å beskrive alt i sin helhet, legger han til.