Minnestund for Wenche Aleksandra (10)

– Så livet i øynene hennes

Medelever, foreldre, kommuneledelse og bestemor startet uka med å minnes Wenche Aleksandra som døde etter en ulykke fredag.

Fin markering: Rektor Per Johan Blikeng ved Hunn skole ledet minnestunden for elevene som gikk på skole sammen med Wenche Aleksandra. Også foreldre og representanter fra kommunen var til stede. 

arkiv

SKAGE: – Jeg så på et bilde av Wenche Aleksandra i går. Det var så sterkt. Jeg så livet i øynene hennes.

Rektor Per Johan Blikeng var opptatt av at man må se framover, selv om de 150 elevene ved Hunn skole savnet en medelev da skoleuka startet 08.30 mandag morgen.

Sammen med elever, foreldre, kolleger, kommuneledelse og Wenche Aleksandras bestemor Irene Vanebo skapte de en fin stund i hallen i skolen.

 • Les også:

  Tiåring omkom i lekeulykke

  Wenche Alexandra Jørgensen Hansen (10) fra Overhalla døde da snøhulen hun gravde falt ned over henne fredag kveld.


Bevare barnet


– Skal vi slutte å leke? Skal vi slutte å være ute i snøen etter det som har skjedd? Nei, vi må fortsette å leke selv om vi er lei oss, sa rektoren.

Søndag kveld fortalte Blikeng at minnestunden ville være første skritt på veien mot hjelpe barna å forstå det uforståelige.

Det ble også arrangert

Samlet til stille minnestund

Over 100 personer fant sammen i sorgen da Skage kirke åpnet dørene søndag kveld.De 150 elevene ved Hunn skole starter skoledagen med en felles minnestund mandag morgen.

søndag kveld.

Gripende


Gjennom en sterk, personlig og gripende minnestund fortalte og viste han, sokneprest Anders Hammer og Wenche Aleksandras bestemor at veien videre er at de skal fortsette å være barn.

– Wenche vil at dere skal fortsette å være unger, fortalte rektoren til elevene.

De som var til stede fikk også høre en gripende fortelling fra Wenches bestemor som hadde med seg kosebamsen «Sissi».

– Det er sikkert mange av dere som tenker eller har tenkt på ting dere har sagt eller gjort mot Wenche. Ting dere kanskje angrer på. Ikke gjør det. Sånn er det å være barn, sa Irene Vanebo.

 • Les også:

  Informerer barna om dødsfallet

  Like etter klokka halv tre lørdag ettermiddag ble ungene skibakken i Lierne informert om at tiåringen, som ble funnet livløs i snøen etter lek fredag kveld, omkom.

– Ta vare på hverandre


– Det jeg heller vil dere skal gjøre for Wenche er at dere skal ta godt vare på søsteren hennes. Og så må dere huske på å ta vare på hverandre, la hun til.

Sokneprest Anders Hammer fortalte at det er naturlig at det man nå går gjennom er vanskelig, og at det er like naturlig å gråte som å le.

 • Les også:

  Tar seg av berørte naboer

  Psykisk og sosial omsorg-gruppa i Lierne kommune rykket ut etter ulykka ved Lierne gjestegård natt til lørdag.

Vanskelig å sette ord på følelser


– Det kan være vanskelig å snakke om det dere føler. Jeg er 50 år og har øvd hele livet på å snakke om ting. Men også jeg synes det er vanskelig. Prøv likevel, rådet soknepresten ungene.

Den halvtimes lange minnestunden ble avsluttet med at alle sang «Vi tenner våre lykter når det mørkner». En sang den aktive friluftsjenta Wenche Aleksandra var glad i.

 • Les også:

  To helikopter på ulykkesstedet

  To helikopter ble rekvirert til Lierne gjestegård for å bistå i redningsarbeidet av den ti år gamle Wenche Alexandra Jørgensen Hansen (10) som senere ble erklært omkommet.