Skrivenatt på Olav Duun

Om ei uke er fristen ute, derfor samlet avgangselevene på Olav Duun seg til ei felles skrivenatt.

SKRIVENATT: Tilbudet om ei skrivenatt i forkant av innlevering av hovedoppgaven i norsk fikk stor oppslutning. Rundt bordet fra venstre: Sandra Hestø Ness, Cathrine Barstad Storøy, Tore Strømmen Martin L. Juul og lærer Anne Grete Teksum. 

arkiv

Namsos: – Fullt hus og veldig bra jobbing, konstaterer lærer Anne Grete Teksum ved Olav Duun videregående skole i Namsos.

Bare tanken på norsk særemne på videregående kan få det til å gå kaldt nedover ryggen på noen hver. Om ei uke – 1. februar – må mellom 5.000 og 6.000 ord være skrevet, analysert og konkludert. Og klokka tikker ubønnhørlig mot innleveringsfristen. Men det synes ikke å stresse de ca. 50 avgangs-elevene på studiespesialisering (allmennfag eller gymnas for dem som husker de betegnelsene).

– Ideen fikk jeg i Trondheim i fjor høst da jeg så en plakat som var hengt opp på NTNU, og tenkte at dette måtte vi kunne prøve her også, sier Teksum

Hun lanserte ideen, og sammen med en kollega inviterte hun elevene til skrivenatt med innlagt kveldsmat.

– Det var selvsagt helt frivillig, men vi håpet jo på en viss interesse da vi ga tilbudet. Så at omtrent samtlige er med på dette synes jeg er utrolig bra, sier hun.

Og elevene er enige om at skrivenatta har noe for seg.

– Det er en bra måte å komme i gang med selve skrivinga på, mener de.

Norsk særemne er vidtrekkende og dekker alle tenkelige og utenkelige sjangre innenfor norskfaget. Som film, dokumentar, litteratur, tv, reklame og språk, for å nevne noe.

– Er det samarbeid når man jobber med helt forskjellige emner og innfallsvinkler?

– Det er for å komme i gang med selve skrivinga og samtidig få noen råd og litt veiledning, enten av hverandre eller av oss lærere, sier Teksum.

– Anne Bolyn og Henrik VIII. Tungtvannsaksjonen på Rjukan, og selvsagt – Olav Duun.

– Han er faktisk ikke så utdatert som enkelte vil ha det til, sier Martin L. Juul.