Stor påmelding til UKM

Valgfaget «sal og scene» på Nærøy ungdomsskole forbereder seg til stor-mønstring 6. og 7. februar. Da arrangeres den lokale UKM-mønstringa i Nærøy.

Forbereder seg: Valgfaget «sal og scene» på Nærøy ungdomsskole gleder seg til å arrangere årets UKM.begge foto: Nærøy ungdomsskole 

arkiv

NÆRØY: I ei pressemelding skrevet av Kirsti Sæternes Dahl og Henriette Moe Schjelderup (begge elever i 8. klasse på Nærøy ungdomsskole) står det at UKM, tidligere Ungdommens kulturmønstring, nå har fått ny profil og ny tittel. UKM står nå for «Ung kultur møtes».

– Nærøy ungdomsråd ønsker at arrangementet i størst mulig grad gjennomføres av og med barn og ungdom. Da passet det bra at det forholdsvis nye valgfaget «sal og scene» på Nærøy ungdomsskole i år ville prøve seg på å arrangere UKM. Det er enkelte kommuner som vil spare penger og derfor kutter de ut ungdomstiltak som UKM, men Nærøy har i en årrekke satset stort på denne mønstringa, heter det i pressemeldinga.

Møtested

UKM er for alle som fyller ti år i år, og opp til 20 år.

– UKM er et møtested for dem som vil vise sitt talent, men det trenger ikke bare være sang og dans. Det kan være bilder, dikt, drill, noe man har laget, komishow. Du kan egentlig vise nesten alt. Hvis du ikke vil vise fram noe kan de være med å arrangere, står det videre i meldinga.

I skrivende stund er det bare Stjørdal kommune som har større påmelding i Nord-Trøndelag. Da NA gikk i trykken var det 67 påmeldte bidrag.

Grugleder seg

– Aurora Rørstrand, Ingrid E. Øvergård, Odine Haug og Mathilde Moen (alle 10 år) går på Kolvereid barneskole og skal delta på UKM for første gang. De skal delta med sang og dans.

– Vi gleder oss veldig. Vi er litt nervøse, men gleder oss mest, forteller de ivrig.

Ine Haug (14) skal delta med kunst sammen med Henriette Moe Schjelderup (14), og de to skal også være arrangører.

– Det blir fint å møte folk med felles interesse, sier Ine.

– Vi vil gi deltakerne mulighet til å øve på Nærøy ungdomsskole lørdag 30. januar, og de som ønsker dette og litt veiledning kan kontakte oss, sier UKM-kontakt og faglærer i «sal og scene» Brynjulf Flasnes.

– Vi utsetter påmeldingsfristen til søndag 31. januar, sånn at dersom noen vil øve seg litt eller ha litt mer tid til kunstproduksjon før de bestemmer seg, har de muligheten til det, utdyper Flasnes.

UKM i Nærøy finner sted i Kulturhuset i Nærøy 6. og 7. februar.