Utsolgt veldedighetsmiddag

– Overveldet av responsen

Selv om veldedighetsmiddagen i NTE Arena, hvor all inntekt går til Lene Maria for Rent Vann er utsolgt, har du likevel mulighet til å være med på auksjonen.

Bli med på auksjon: Selv om du ikke skal på auksjon, kan du likevel være med og by på gjenstandene som går under hammeren. Fra venstre: Arnulf Bergum, Tove Bergum og Ola Hindberg. 

arkiv

NAMSOS: Det er fjerde gang det arrangeres veldedighetsmiddag til inntekt for Lene Maria for Rent Vann. Tidligere år har arrangementet hatt god oppslutning, og i år er det helt utsolgt.

– Vi er nesten litt overbooket. Det er venteliste, sier Arnulf Bergum.

Auksjon

– Vi synes jo det er kjempesvært at så mange har lyst til å komme for å støtte opp om en god sak og samtidig bidra til å hjelpe andre, legger han til.

I år som i fjor er det også en auksjon under veldedighetsmiddagen, men denne gangen har også andre mulighet til å være med og by, selv om de ikke skal være med på middagen.

På Storsenteret i Namsos står flere av auksjonsgjenstandene utstilt, og her kan alle som ønsker, kaste seg med ved å gi bud.

– Det er første gang vi har gjort det på denne måten, og det er mest på grunn av at vi synes det er så mange fine gjenstander i år som burde få mer oppmerksomhet enn det de får under auksjonen lørdag kveld, forteller Arnulf Bergum.

I fjor solgte de for mellom 50- og 60.000 kroner under auksjonen, et tall de håper å komme over i år.

Alle pengene som kommer inn går til arbeidet med brønn nummer 11. Akkurat hvor denne brønnen skal etableres, er ikke klart helt enda.

Jernrose

– Vi har for eksempel fått hele ni bilder av Arnold Dahlslett, og et bilde og noen puter fra Maja Vannebo. Så her er det en unik mulighet for interesserte å få seg et stykke fin kunst, sier Bergum.

Ellers har de fått bidrag fra Buøy Gård (kokkekurs for 10 personer), Kjartan Trana har bidratt med et bilde, Rørvik Rorbuer har også bidratt, pluss mange flere.

– Vi har også tatt med håndlaga kurver fra Kenya, nevner Bergum.

En annen gjenstand som er noe spesiell, er ei jernrose laget av Tobbe Malm.

– Han var en av to smeder som startet opp jernrose- prosjektet. Et prosjekt hvor alle pårørende eller etterlatte etter Utøya kunne komme innom og smi seg ei jernrose som skal bli en del av et minnemonument. Akkurat hvor det skal være, vet vi ikke, forteller Bergum.

Alle rosene skal danne ei stor rose til slutt.

Stor respons

Siden starten av organisasjonen Lene Maria for Rent Vann har de samlet inn nok penger til å etablere hele ti brønner, og nummer 11 er i planleggings- stadiet.

– Vi er jo helt overveldet over responsen fra folk. Vi jobber jo litt selv for å få aktiviteter rundt disse prosjektene. Med blant annet denne veldedighetsmiddagen og stand på martnan. Men alt dette blir enkelt når vi har så mange gode hjelpere rundt oss, sier Arnulf og Tove Bergum.

– Det er mange som stiller opp for å hjelpe, og det er vi utrolig takknemlige for, legger Tove til.

Tur til Kenya

I august arrangerer Lene Maria for Rent Vann sammen med Namdalsavisa tur til Kenya på åpning av brønn nummer ti. Her er det fortsatt noen ledige plasser.

– Så hvis det er noen som ønsker å være med, er det fortsatt mulighet, sier Arnulf.

I år er det mesterkokkene Thomas Valø og Martin Flak Trana, fra henholdsvis Buøy Gård og Scandic Nidelven som vil stå for maten.

Auksjonarius under auksjonen er Ola Hindberg, og de kulturelle innslagene er det Amanda Kamara, Willys Wonderland og Kent Aune som skal stå for.