Viktig for hele handelsstedet

Kjell Skjevelnes tror hele handelsstanden i Rørvik vil tjene på et stort senter som det de planlegger å bygge.
arkiv

RØRVIK: – Vi kan like store kjøpesenter eller ikke, men vi må tilby kundene våre det de vil ha. Skal vi ha noe håp om å bli tatt seriøst som handelssenter her på Rørvik, må det være et stort kjøpesenter som trekker folk og kunder hit, sier styreleder i Coop Rørvik eiendom AS, Kjell Skjevelnes.

Det er viktig for å gjøre seg attraktive for kunder i et større omland.

– Vi vet godt hvilke handelsmønstre befolkninga i Ytre Namdal har. Vi vet ganske nøyaktig hvor mye penger som går ut av distriktet i form av netthandel og kjøp andre steder enn i Ytre Namdal. Derfor er det å tilby de samme varene i yterdistriktet viktig for å demme opp for handelslekkasje til byer som Namsos og Steinkjer.

– Hvem som eventuelt skal inn i bygget, er ikke helt klart enda. Men det er forhandlinger både med forretninger som eksisterer i Rørvik i dag, og med landsdekkende kjeder som synes dette er veldig spennende, og som gjerne vil være en del av det vi holder på med.

Han tror også handelsstanden for øvrig i Rørvik vil tjene på ei etablering – selv om de kanskje velger å stå utafor senteret.

– Det vil trekke mye mer folk hit, og mer folk genererer mer handel. Vi er sikre på at det vil styrke de forskjellige spesialbutikkene som allerede i dag finnes, og være med på å sikre deres videre eksistens, sier styrelederen.