Over 100 påmeldte på Leka

Knallsuksess for UKM

For ikke mange år siden besto UKM på Leka av et par sceneinnslag og noen fotografier. Nå er arrangementet større enn i kommuner med mange ganger så mye folk.

MANGE PÅ SCENEN: Hele 18 band og artister deltok på UKM på Leka lørdag kveld. Blant mange sceneinnslag var Unknown Eight. 

PROFT: Fra å være nesten uten UKM så har arrangementet på Leka vokst og vokst. I år var det 101 påmeldte. Her bandet A.T.S.J.O. 

MANGE SANGTALENTER: Silje Cathrin Årvik-Johnsen var blant artistene. 

arkiv

LEKA: – Det er egentlig helt fantastisk. Over 100 påmeldte til UKM på Leka burde egentlig ikke vært mulig, men det viser seg at det er det, sier kulturskolerektor Tom Antonsen.

Hele 19 sceneinnslag var påmeldt til lørdagens store arrangement.

– Dessverre måtte en av dem gå ut på grunn av sykdom, men likevel hadde vi 18 innslag på scenen. Det betydde at vi hadde et tettpakket program som varte i godt over en time, sier han.

Også utstillinga var fantastisk med hele 29 objekter.

– Her var alt mulig. Selvfølgelig mange flotte fotografier, men det var også med mange som hadde gjort seg veldig flid med ting de hadde laget, sier han.

En av suksesskriteriene til Leka er at de har åpnet for stort sett alle.

– Reglene til UKM tilsier at du kan være med i kåringa hvis du er fra 13 til 18, og at man kan stille utenfor konkurranse fra du er ti. Vi tar med alle helt ned til førsteklassen, sier Antonsen.

Det gir større spennvidde, og alle får scenetrening som de drar nytte av senere.

– Det var flere av dem som egentlig er for unge som gjorde fantastisk innsats, sier han.

Med så mange påmeldte er det klart at mange var med på flere ting.

– På kulturskolen er det mange som spiller i band. Det samme gjør de på skolen, men da i andre konstellasjoner. Vi har noen som for eksempel synger i et band, og så spiller de gitar i et annet. Her er det mulig å prøve ut mange talenter, forteller Antonsen.

– Med så mange deltakere og en så god kvalitet både fra scenen og i utstillinga, får juryen en vanskelig jobb med å plukke ut de som skal til fylkesfinalen, sier han.

Spesielt skryter Antonsen av kommunens mange sangtalenter.

– Det er uten tvil flere her som kan gjøre det bra uansett hvilken sammenheng det er, sier Antonsen som da han ble ansatt i 2011 fikk fart på kulturskolen, og som har fått mye av æren for UKM oppblomstringa.