Renoverer for 4,5 millioner kroner

Zanzibar Inn slik vi kjenner det vil være en saga blott innen året er omme. Alt skal renoveres og Pål Aakervik med kompani har store planer på Lauvsnes.

Pål Aakervik og Camilla Aaakervik om utbyggingsplaner. Zanzibar Inn. Flatanger. Flatanger kommune. FOTO: BJØRN TORE NESS 

Pål Aakervik og Camilla Aaakervik om utbyggingsplaner. Zanzibar Inn. Flatanger. Flatanger kommune. FOTO: BJØRN TORE NESS 

Pål Aakervik og Camilla Aaakervik om utbyggingsplaner. Zanzibar Inn. Flatanger. Flatanger kommune. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

LAUVSNES: – Vi befant oss på et punkt der vi egentlig hadde to valg. Legg ned hele greia, eller å kjøre på. Vi valgte det siste, smiler Pål Aakervik.

Han er sammen med broren eier av Zanzibar Inn, som de siste 28 årene er blitt noe du kan betegne som en institusjon på Lauvsnes.

Restauranten og puben har sett noenlunde lik ut alle årene, men den tid er snart forbi. Nå skal hele hovedhuset, som inneholder konferanserom og pub/restaurant bygges om. Tak, vegger og vinduer skal byttes ut, og det er ingenting som legges imellom når oppussinga starter for fullt.

– Vi har en plan om å komme i gang rundt mars, og vi investerer 4,5 millioner kroner i oppussinga i første etappe, sier Pål Aakervik.

I tillegg til å bygge om innvendig og skifte bordkledning utvendig, har de planer om å bygge en 80 kvadratmeter stor vinterhage der terrassen er i dag.


"Hele Europa er jo gjennom her om sommeren.

Camilla Aakervik, Zanzibar Inn


– Vi ønsker å se litt mer proffe ut, og alt vil bli helt nytt. Vi gleder oss veldig til å sette i gang med dette, smiler Aakervik.


Godt år


Helt siden slutten av 80-tallet har fiskehungrige turister fra hele Europa tatt turen innom Zanzibar Inn i Flatanger, og de satser hardt på fisketurismen. I fjor investerte Pål Aakervik og resten av gjengen 2,5 millioner kroner på elleve nye båter som turistene kan nyte godt av når sesongen settes i gang for fullt.

– Det er slikt som må til hvis vi skal henge med i bransjen og samtidig bli best på det vi holder på med. Det mener vi at vi er nå. Det er så vidt meg bekjent, ingen andre anlegg i området som er såpass stort, sa Aakervik til NA rett etter at han hadde fått nyervervelsene i hus.

Fjorårets regnskap viser at familiebedriften fikk et overskudd på 1,6 millioner kroner, noe Aakervik er veldig fornøyd med selv.

– 2015 var nok det beste året vi har hatt på 28 år. Det har generelt gått veldig bra i det siste, og den ombygginga og oppussinga vi skal i gang med nå er etterlengtet, sier han.

– Det er jo artig med såpass store planer også, ler han videre.

Både han og broren Tor har lagt ned betydelig mye arbeid opp gjennom årene, og han sier at begge nå er inne på tanken om å trappe litt ned.


"Vi ønsker å se litt mer proffe ut, og alt vil bli helt nytt.

Pål Aakervik, daglig leder Zanzibar Inn


– Både jeg og Tor vil nok fortsette å være her, men jeg tror nok at det vil være opp til andre og yngre krefter å drive det videre. Samtidig er denne oppussinga mer for de ansatte enn det er for meg og Tor, sier Aakervik.


Familiebedrift


Dattera til Pål Aakervik, Camilla Aakervik, har tatt mer og mer over driften i det siste, og hun har i dag ansvaret for restauranten og bookinginga når turister planlegger en tur innom.

– Hele Europa er jo innom her i løpet av sommeren, smiler hun.

Som om det ikke var nok å investere opp mot fem millioner kroner i oppussing, har de i tillegg planer om å sette opp et nytt bygg rett utenfor det ytterste leilighetsbygget. Nøyaktig hva som skal være der er de noe hemmelighetsfulle om, men sier det er snakk om en ganske stor investering det også.

– Vi har ikke alt på plass rundt akkurat det, men det er store ting på gang, sier Pål Aakervik med et lurt smil om munnen.