Barlia til salgs – igjen

H & F Gruppen AS har trukket budet på Barlia fordi de ikke fikk kontrakt med UDI om å opprette asylmottak i den nedlagte skolebygninga.

Ikke asylmottak: Det blir ikke asylmottak i Barlia – i alle fall ikke i denne runden. 

arkiv

OVERHALLA: Dermed er Barlia til salgs – igjen.

Eiendomssjef Rune Gjermo i Nord-Trøndelag fylkeskommune bekrefter overfor NA at H & F Gruppen har trukket budet de ga i desember. Fylkeskommunen aksepterte før jul budet som ble inngitt med forbehold om at H & F Gruppen fikk kontrakt med UDI.

– Vi fikk beskjed om at de ikke fikk kontrakten og at de trakk budet i midten av desember, opplyser Gjermo.

– Hva skjer med Barlia nå da?

– Eiendommen ligger ute for salg igjen. Markedet forsvant når opprettelsen av nye mottak ble stoppet. Dermed må vi ligge på været og vente på at det kommer ny utlysning eller andre interessenter på banen, sier Gjermo.

Han understreker at Fylkeskommunens eiendomsavdeling har en tett dialog med Overhalla kommune om hva som skjer med Barlia, og at de forholder seg til oppdraget fra politikerne – som er å selge anlegget.

Barlia ligger nå ute for salg på Skifte Eiendom sine nettsider. Prisantydninga er på 7,7 millioner kroner.