Namsosfirma overtar Flatanger regnskapskontor

– Det viktigste for oss er at arbeidsplassene berger - og det gjør de.

Fortsetter i Flatanger: Flatanger regnskapskontor er solgt til Grongstad revisjon, men de forblir på Lauvsnes. Fra venstre: Emilie Valstad, Kristin Mork Forbord, Liv Vareide Lindseth, Morten Lindseth og Inger Steffensen. Lisbeth Hustad var ikke til stede da bildet ble tatt. FOTO: BJØRN TORE NESS 

Fordeler: Arnstein Grongstad hos Grongstad Regnskap/Revisjon AS, mener de vil dra fordeler både innen faglig utvikling og spesialisering av ansatte. 

arkiv

LAUVSNES: Det sier Morten Lindseth, daglig leder for Flatanger regnskapskontor. Firmaet så dagens lys på Lauvsnes i 1981. Med Morten Lindseth og Inger Steffensen i spissen sammen med to andre ansatte. I 2001 ble firmaet omgjort til aksjeselskap, og med tida har de økt antall ansatte til seks som de er i dag.


Resultater


I 2014 hadde de et driftsresultat på 658.000 kroner, og Lindseth forteller at de har nok å gjøre om dagen.

– Det er mer enn nok å holde på med, så det er ikke derfor vi har valgt å selge, sier han.

I høst ble bedriften kjøpt opp av Grongstad Regnskap/Revisjon AS i Namsos. Grunnen er kort og godt at Lindseth og Inger Steffensen begynner å nærme seg pensjonsalder.

– Det ble snakk om hva vi skulle gjøre, og Grongstad Regnskap/Revisjon AS kom etter hvert på banen og ønsket å kjøpe. Etter at dialogen kom i gang gikk det fort. I høst kjøpte de selskapet, forklarer Lindseth.


Bevare arbeidsplasser


– En av grunnene til at vi kjøpte Flatanger Regnskapskontor AS var at vi ønsket å bidra til å utvikle arbeidsplassene i Flatanger. De var inne i et naturlig generasjonsskifte, og vi har som et av våre mål om å skape en større, lokalt forankret enhet i vår bransje i Namdalen. Dette oppkjøpet passet bra for dette, forteller styreleder hos Grongstad Regnskap/Revisjon AS, Arnstein Grongstad.

– Vi vil dra fordeler både innen faglig utvikling og spesialisering av våre ansatte. Videre ser vi at bygging av felles faglige systemer og datasystemer kan bidra positivt til selskapenes felles framtidige utvikling, forteller Grongstad.

– Prosessen i forbindelse med å samkjøre selskapene til en felles plattform er godt i gang og vi forventer at vi kjører det meste felles i løpet av våren. Dette vil også kunne gi nye muligheter til våre kunder i Flatanger, sier Grongstad.


Stor enhet


Etter oppkjøpet vil den nye felles enheten ha 15 ansatte med en forventet årlig omsetning på 13–14 millioner kroner.

– Det var nettopp derfor vi valgte å selge til nettopp Grongstad. Vi er som sagt veldig opptatt av å beholde arbeidsplassene, noe annet hadde vært uaktuelt, sier Lindseth.

– Jeg har en god følelse når det kommer til de nye eieren, legger Lindseth til.

Han er allerede i ferd med å trappe ned på jobbinga. Akkurat når han gir seg er han usikker på.

– Inger har i alle fall sagt at hun skal holde på så lenge helsa holder, sier Lindseth.

– Hvordan tok de ansatte nyheten?

– De har vært informert under hele prosessen, så dette kom ikke som noen overraskelse for dem, sier Lindseth.