Idretten frykter mørklagt uteområde – nå lover kommunen løsning

– Utsettes for livsfare

Foreldre og trenere er redde for at mørket utenfor Namsoshallen kan få dramatiske følger. Nå tar kommunen grep.

MANGLER BELYSNING: Hundrevis av barn ferdes daglig her - uten noen form for gatebelysning. Nå lover Namsos kommune at idretten i Namsos går lysere tider i møte. 

SKAPTE ENGASJEMENT: Åge Johannessen luftet sin frustrasjon på Facebook onsdag - og fikk erfare at mange var med ham om bekymringa for de mørke omgivelsene rundt Namsoshallen. 

arkiv

NAMSOS: – Jeg forstår at Namsos kommune må spare penger, men man kan ikke spare på kostnader som kan koste et menneskeliv, sier Åge Johannessen.


– Livsfarlig

Fotballtreneren har mange år bak seg både i og utenfor Namsoshallen, og vet bedre enn de fleste hvilke forhold som møter barn og unge som skal på trening i Kleppen.

Og det er langt fra holdbart, mener fotballpappaen og treneren.

– Jeg har tatt det opp så mange ganger. Det er uholdbart. Det er så mange barn og unge som går i bekmørket der om kveldene, og det er livsfarlig å ferdes der. Det er ikke et eneste gatelys utenfor hallen, sier Johannessen som delte sin misnøye på sin Facebook-konto onsdag kveld. Og responsen lot ikke vente på seg.

– Det var ikke overraskende at mange kommenterte at de var enige med meg. Dette har vært et problem i flere år, så nå er det på tide at det gjøres noe med problemet, sier Åge Johannessen (bildet under).

Åge Johannessen. 

 

Lys løsning i 2016

Og leder i Namsos bydrift, Nils Hallvard Brørs, kan nå forsikre Johannessen om at det blir tatt grep.

– Det er planlagt at vi skal ordne belysning utenfor bygget. Det ligger inne i våre planer, sier Brørs som forstår kritikken fra Johannessen og andre bekymrete foreldre.

– Ja, vi er kjent med utfordringene. Derfor vil det bli tatt hensyn til og vil bli prioritert, sier Brørs som forsikrer at i løpet av 2016 vil det mørke problemet få en lys løsning.

– Vi holder per nå på å planlegge, og det skal ut på anbud snart. Jeg lover at det vil bli ordnet i løpet av året, og mest trolig vil det være en løsning på plass i første halvdel av året, sier Brørs.


Klaget til politiet

Brukere av Namsoshallen har også sendt klage til politiet med bakgrunn i at mange ikke overholder parkeringsbestemmelsene utenfor hallen - og at det kan skape farlige situasjoner.

– Vi ønsker at de lag og foreninger som bruker Namsoshallen informerer sine medlemmer om at parkeringsbestemmelsene skal overholdes. Politiet vil gjennomføre kontroller i området, skriver politiet i et svar som er publisert på både Namsos håndballklubbs og NIL Fotballs Facebook-sider.