Norges største søndagstur

150 arrangement, 30.000 deltakere. Bli med på Norges største søndagstur!

Nasjonal turdag: Kom deg ut-dagen arrangeres førstkommende søndag – med blant annet tilbud til barnefamilier. FOTO: PER OLAV ELIASSEN 

Tur: Nord-Trøndelag Turistforening er vert for seks arrangement i fylket. 

Bildetekst Bildetekst 

arkiv

NAMSOS: Tiltaket heter Kom deg ut – og gikk av stabelen for første gang i september 2006. I år er det dermed duket for ti-årsjubileum, som markeres over hele landet søndag 6. februar.

– Det er første gang vi har over 150 Kom deg ut-arrangementer, og det er ventet over 30.000 deltakere. Ei gledelig utvikling, som viser at friluftsliv har medvind og at vårt langsiktige arbeid for et tilbud til alle generasjoner treffer, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

Han framhever spesielt økninga i antall Barnas Turlag, DNTs tilbud til barnefamiliene, som viktig årsak til tilstrømminga av nye medlemmer og mer aktivitet.

I 2015 økte medlemstallet i Barnas Turlag med 5,3 prosent, og økninga fortsetter. Mange får sitt første møte med DNT gjennom Kom deg ut-dagen, som arrangeres i februar og september.


I Overhalla

Nord-Trøndelag Turistforening gjennomfører hele seks arrangement i fylket – og håper å få med seg mange familier ut på tur.

Det blir skiaktiviteter, tenning av bål, turtipp og trekking av premier.

I Namdalen er det Kom deg ut-dag ved Himovatnet på Solum i Overhalla i regi av Namdal turlag i samarbeid med Overhalla Røde Kors.

I 2016 satser DNT ekstra på familiene. Over 200 Barnas Turlag over hele landet tilrettelegger allerede for gode turer og aktiviteter både i nærmiljøet og til fjells.

For å løfte tilbudet ytterligere har DNT nå valgt ut fem testfamilier som skal prøve og vurdere tilbudet, som spenner fra trilleturer til toppturer.


Satser på familiene

– Vi ønsker å vise fram bredden og mulighetene, og samtidig få ærlige tilbakemeldinger på hva som fungerer, og korrigeringer der det trengs. Samtidig har vi innført familiemedlemskap, som gjør det enkelt for hele familien å være medlem, sier generalsekretær Nils Øveraas.