– Aldri opplevd noe liknende

I løpet av ett døgn har 2.500 produkter fra Drømmebakeriet gått gjennom kasseapparatet hos Coop Extra på Spillum. – Helt utrolig, sier butikksjef Tor Arne Bjørgum.

Fort tomt: Det gikk ikke mange timene før alle produktene fra Drømmebakeriet var forsvunnet. 

TATT PÅ SENGA: Butikksjef Tor Arne Bjørgum ved Coop Extra på Spillum hadde ikke drømt om en slik mottakelse av de nye produktene. 

arkiv

NAMSOS: At produktene fra Drømmebakeriet var noe folk ventet på hadde de fleste en liten anelse om, men at produktene skulle være så populære som de ble på Spillum tok i alle fall Bjørgum på senga.

– Det er utrolig artig. Det er tydelig at folk har ventet på dette. Vi fikk den første leveransen torsdag morgen. Etter et par timer var det utsolgt. Derfor ringte vi Nær Engros og femdoblet bestillinga. Vi fikk ikke fullt så mye, men vi fikk det de hadde igjen på lageret. Fredag morgen kom den leveransen, og allerede fredag kveld var det nesten ingenting igjen. Vi har prøvd å selge litt lokalprodusert mat tidligere, men aldri har noe gått unna slik som dette, sier butikksjefen.


– Tok oss på senga


Totalt har de solgt nesten 2.500 produkter i løpet av ett døgn.

– Du kan trygt si at dette tok oss litt på senga. Det har vært slik hele dagen at folk har tatt med seg ei lefse eller ett av de andre produktene for å prøve hva dette er, sier Bjørgum.


  • LES OGSÅ:

    I dag begynner butikksalget av det nye bakverket fra Lierne

    Nå er drømmebaksten på veg ...

    Onsdag ettermiddag kom verdens første lass med drømmelefser til grossisten i Namsos. Allerede torsdag finner du dem i flere butikker i Namdalen.


At salget av produktene skulle gå så fort kommer kanskje ikke som noen overraskelse når man tanker på hvor kjapt bakeriet kom i drift.

19. mai 2015 var finansieringa av den nye fabrikken på plass. Dagen etter gikk spaden i jorda på industriområdet i Jule. Sju måneder etter at spaden gikk i jorda var produksjonen i full gang på Drømmebakeriet som så langt har skapt arbeidsplasser til 20 mennesker. Og torsdag var produktene på plass i butikkene i Namdalen.


Ny leveranse


– Det som det kanskje har gått mest av er fem-pakningene med lefser, og hvis vi teller opp vil det bety at det er ganske mange lefser som har forsvunnet ut døra, ler Bjørgum.

Drømmebakeriet i Lierne har fått en drømmestart og allerede mandag vil butikkene få en ny leveranse av de populære produktene.

– Folk jeg har snakket med forteller at de har ventet lenge på potetlefsa. Den andre som er i butikken er liksom ikke den samme. De kjenner klart forskjell på smaken, sier butikksjefen.