Personlig stortingspresident

– Jeg har holdt en helt annen tale enn den rådgiveren min hadde laget. Det gjorde jeg fordi jeg har opplevd noe fint.

PERSONLIG: Stortingspresident Olemic Thommesen (H) var opptatt av å gripe mulighetene i sin åpningstale. Han utfordret lokalpolitikerne til å være i forkant av endringene som skjer i samfunnet. 

arkiv

NAMSOS: Stortingspresident Olemic Thommesen la bort manuskriptet til talen som han hadde planlagt å holde ved åpninga av det felles kommunestyremøtet.

– Jeg la det bort fordi jeg kvelden før fikk en opplevelse som jeg ikke hadde regnet med. Det handler om at alt er mulig – og at det er de små drømmene som gir resultater, sa Thommesen.

Torsdag kveld hadde stortingspresidenten tilbrakt sammen med blant annet ordførerne i Namdalen. Og der hadde han fått presentert både krigshistorie og utvikling av trønderrocken.

– Åges drøm handlet om Royal Albert Hall. Etter 40 års slit, hard arbeid og ei ufravikelig tro, ble drømmen en virkelighet – utsolgt på tre minutter. Dette er et flott bilde på det dere står opp i. Det handler om å stake ut noen mål, drømmer og visjoner, sa Thommesen.

Stortingspresidenten viste også til Namdalens muligheter.

– Skogen, fisken, arbeidet, det tøffe landskapet, musikken og alt det andre som binder dere sammen. Dere bor i et spennende område. Jeg utfordrer dere til å tenke overraskende tanker. Ta i litt ekstra! Ikke la dere dytte ned av dem som sier at «dette får vi aller te'», sa Thommesen – på trøndersk.