Løftet taket på Kulturhuset i Namsos

Heidundrende UKM-show fra start til slutt

60 ungdommer hadde meldt seg på til UKM i Namsos, og de ga virkelig publikum et show de ikke kommer til å glemme.

Gikk videre: Black Marble (Idun Skillingstad, Selma Sitter, Stine Kristiansen, Sunniva Rørvik og Vivian Bolkan) gikk videre til fylkesmønstringa. 

Tegning: Frida Finne (13) hadde tegnet seks av sine favorittpersoner på ett bilde. 

Tostemt: Sivert Auståker spilte gitar mens, Lone Øiahals og Camilla Forsland sang låten «Murder Song» 

arkiv

NAMSOS: UKM har som oppgave å stimulere og synliggjøre ungdommens kulturelle aktivitet, lokalt, regionalt og nasjonalt. UKM skal være et landsomfattende arrangement – og ikke minst – åpent for all ungdom.

Deltakerne under årets mønstring i Namsos så ut til å være veldig stimulert til å vise publikum hva de kan. Og de har mye å by på.

– Vi er veldig fornøyde med årets UKM, og deltakelsen er lik som den bruker å være, sier Eirik Engan fra Namsos kulturskole, som i år for første gang arrangerte UKM.

Gjennom den to timers lange forstillinga fikk vi se både dans, teater med rødhette og ulven i ny og moderne drakt, solosang, teknisk avansert spilling på trombone, tostemt sang som gjorde inntrykk, samspilte band og drilling i skjønn forening.

24 scenenummer og ei utstilling bestående av både tegning og fotografi gjorde at inngangsbilletten var vel anvendte penger.

Mange av låtene i år var egenskrevne låter, og det bor mange gode låtskribenter der ute, til tross for deres unge alder.UKM i helga

I helga har det vært UKM både i Namsskogan, Nærøy, Vikna og Namsos. Se bilder!Felles for alle deltakerne er som nevnt tidligere at det bor fryktelig mye i disse ungdommene. De fortjener all skryt de kan få, for det er nok ikke bare lett å stille seg opp på en scene og gi fra seg selv slik som det ble gjort denne kvelden.


Tegning


– Jeg liker veldig godt å tegne, og jeg har lyst til at flere skal få se det jeg gjør. Derfor meldte jeg på UKM i år, forteller Frida Finne.

Hun hadde tegnet et bilde av sine favorittpersoner og hun hadde brukt en kombinasjon av tegning med vanlig blyant, tusj og kull.

– Tanken var at siden fire av mine favorittpersoner er youtubere så skulle jeg tegne et bilde med alle som om det var i en youtube-video, forteller hun.

– Ellers tegner jeg veldig mye på fritida og jeg liker å tegne realistisk, legger hun til.


Disse gikk videre


Utstilling: Frida Finne med bildet «Collab». Sara buvik med bildet «Natt». Sara mortensen med bildet «Speilbilde» og Nora Kristin Eid med bildet «Høst i fokus».

Scene: Camilla Forsland, Lone Øiahals og Sivert Auståker med låten «Murder Song». Kristoffer Øien McClennon med låten «The Lion Sleeps Tonight». Emilie Svanheim Hollup og Sigrid Øien med dansen «Good girls gone bad», Julie Skorstad med låten «Dead 15» og dansegruppa Black Marble med dansen «The Hanging Tree».

Fylkesmønstringa avvikles 15.-17. april.

Se bildeserie fra helgas ukm på nett