– Vært et stort trykk

– Det er veldig mange som har forsøkt å få han i tale.

ADVOKAT: Christian Wiig. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: Det sier advokat Christian Wiig som representerer mannen som natt til 5. juli 2015 skal ha fulgt etter den syriske mannen og slått ham i bakhodet - før han ble filmet mens han utøvde vold mot 19-åringen.

Siden voldshandlinga i Namsos for sju måneder siden, har Wiig forberedt klienten sin på rettssaken som skal pågå fram til torsdag.

– For det første har jeg fortalt ham at det som det var så ekstremt mye fokus på i starten av saken, med spørsmål om rasistiske motiv, nå er helt ute av bildet. Det en voldsforsker i Oslo mente var Ku Klux Klan-metoder, er ikke et tema lenger. Det har vært et stort trykk på min klient, og det er mange som i media som har forsøkt å få han i tale, sier advokat Wiig.

Den tiltalte forklarte i går i retten at det ble rettet mange trusler og hatmeldinger mot ham i etterkant av publiseringa av voldsvideoen.