Solvang barnehage i Namsos åpner 15. august 2016

Bygningskontrollen på besøk

Onsdag var en gjeng unge, men svært sakkyndige inspektører på befaring på Solvang der kommunens nye barnehage nå begynner å ta form. Øivind Rånes

BEFARING: Bygningskontrollørene Oliver Nordhøy Varsi, Rumeysa Karadag og Lilly Angelina Shala fikk bli med Kjell Solheim opp i liften for å sjekke takkonstruksjonen. FOTO: BJØRN TORE NESS 

VELKOMMEN: Ivan Holm og kollegaene hans hos Birger Pedersen AS synes det var hyggelig å få besøk av dem som skal bruke den nye barnehagen. 

ALT PÅ STELL: Fra venstre: Ivan Holm, Arvid Melhus og Eirik Pedersen var med på omvisninga og her forklarer Holm for Oliver Nordhøy Varsi (nærmest) om hvordan ledninger og brytere monteres. 

RETT I ARBEID: Kontrollørene bel satt i arbeid, og prosjektleder Øyvind Barland hos Birger Pedersen fikk god hjelp til å montere provisoriske krakker å sitte på. 

arkiv

NAMSOS: – Vi er i rute, og den nye barnehagen skal helt sikkert bli ferdig som avtalt, forsikret prosjektleder Øyvind Barland hos Birger Pedersen AS til de 12 svært ivrige og nysgjerrige bygningskontrollørene som kom på besøk på byggeplassen onsdag.

Kontrollørene var en gjeng fem- og seksåringer fra Barnas Hus, som var på Solvang for å sjekke om alt er som det skal så langt med den nye barnehagen.


Høyt og lavt

Før selve bygningsinspeksjonen startet fikk barna på seg vernehjelm, og Barland forklarte og viste dem tegninger av hvordan ting skulle bli når det blir ferdig.

Deretter bar det ut på selve byggeplassen for inspeksjon av både bygninga og de håndverksmessige sidene av saken.

Ingenting ble overlatt til tilfeldighetene – det ble foretatt grundig inspeksjon av tak fra liften, både vegger, stolper og røropplegg ble sjekket grundig.

Barna fikk også prøve seg som tømrere, med tommestokk og tømmerblyant gikk de rundt og målte og kontrollerte at alt var greit, før de selv fikk skru sammen provisoriske benker for en pust i bakken.

– Det er hyggelig med et lite avbrekk og morsomt å vise ungene hva vi holder på med, sa Barland, travelt opptatt med å hjelpe «lærlingene» med å sette sammen diverse konstruksjoner i to-tom-fir og to-tom-seks, (eller 48mm x 98mm/ 48mm x 148 mm som er de korrekte betegnelsene).


Over 80 barn

Solvang barnehage erstatter Barnas Hus og Ludvik barnehage og vil få mellom 80 og 90 plasser.

Inger Flått som i dag er styrer ved Barnas Hus, blir styrer i den nye barnehagen. Hun gleder seg til høsten kommer.

– Det blir kjempespennende med nytt bygg, nye muligheter og mange flere barn. Jeg gleder meg veldig og vi skal nå i gang med å planlegge for oppstarten, sier Flått

Søknadsfristen for barnehageplass i Namsos er 1. mars.

– Omkring 20 barn blir med over fra Barnas Hus, og stort sett alle ansatte blir med over hit, men det betyr at vi skal ha inn omkring 60 barn til, rundt 80 til sammen fordelt på fem baser. Hvordan disse blir fordelt i forhold til alder vet ikke før søknadsrunden er gjennomført, sier hun.

Prosjektleder Bente Aglen i Namsos kommune håper på stor søknad og fullt hus.

– Barnehagen på Solvang vil bli en moderne barnehage med et veldig flott uteområde som både barnehagebarna og nærområdet vil kunne nyte godt av, sier hun.