Innstilt som Høyre-topp i Nord-Trøndelag

Valgkomiteen i Nord-Trøndelag Høyre har innstilt på Anders Kiær som ny fylkesleder i partiet til fylkesårsmøtet 6. mars.
arkiv

NAMSOS: Leder av valgkomiteen, Gunnar Viken, sier at Kiær er en meget kompetent kandidat som gjennom sitt mangeårige engasjement har svært gode forutsetninger for å utvikle partiet videre.

– Da det ble klart for oss at stortingsrepresentant Elin Agdestein ikke stilte til gjenvalg, startet vi umiddelbart arbeidet med å finne en egnet person til dette sentrale vervet. Det var da veldig naturlig for oss å henvende oss til Anders, og etter litt betenkningstid takket han ja, sier Viken.

Fylkeslederen i Nord-Trøndelag Høyre møter blant annet i Høyres sentralstyre og blir en viktig stemme på vegne av distriktsfylkene i partiet.

– Anders har ved flere anledninger vist et glødende engasjement for distriktsutvikling og for viktigheten av å gi gode forutsetninger for vekst over hele landet. Jeg er helt sikker på at han vil bli en meget god talsperson for Nord-Trøndelag, ikke minst inn mot sentrale organer.

Stortingsrepresentant Elin Agdestein synes valgkomiteen har funnet frem til en svært god lederkandidat.

– Det er utrolig viktig for meg som stortingsrepresentant å ha en tydelig fylkesleder med på laget i arbeidet med å sikre nord-trønderske interesser. Anders uttaler seg med autoritet og faglig tyngde både i og utenfor partiet og jeg tror vi sammen skal klare å gjøre Høyre enda mer synlig i Nord-Trøndelag, sier Agdestein.

Selv var hun ikke aktuell for å ta en ny periode.

– Jeg er veldig glad for å kunne konsentrere meg fullt og helt om stortingsrepresentantvervet. Vi har gjennomført en viktig ryddejobb i partiet og fått orden på både økonomi og administrasjon. Jeg har hele tiden vært innstilt på at når den jobben var unnagjort ville jeg tre til side. Ingenting gleder meg mer enn om den plassen nå fylles av Anders, avslutter hun.